Αθλητισμός|01.06.2021 20:57

Αναβρασμός στο ποδόσφαιρο: Στα σκαριά ο αποκλεισμός των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους από το Champions League

Newsroom

Ενα δημοσίευμα «βόμβα» της ιταλικής εφημερίδας La Reppublica έχει προκαλέσει αναβρασμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, η UEFA έχει στα σκαριά τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους από το Champions League της ερχόμενης σεζόν. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν επιβεβαιώνεται επί του παρόντος ούτε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ούτε κι από άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Παρ' όλα αυτά το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις κι ένα μεγάλο debate στα social media μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις για τους εμπνευστές και υποστηρικτές (μέχρι και σήμερα) του εγχειρήματος της European Super League, κι εκείνων που τονίζουν ότι η UEFA όχι μόνο δεν πρέπει να λειτουργήσει εκδικητικά αλλά οφείλει να ανοίξει διάλογο με τους συλλόγους προκειμένου να συνεργαστούν για το κοινό καλό και την πρόοδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη Reppublica, η UEFA σχεδιάζει να αποβάλλει τις τρεις ομάδες από το Champions League, με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομoσπονδίας να αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και σίγουρα πριν από τη σέντρα του Euro στις 11 Ιουνίου. Πάντως, εφόσον η UEFA τιμωρήσει τη Ρεάλ, την Μπάρτσα και τη Γιουβέντους, είναι δεδομένο πως οι τρεις γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς θα προσφύγουν στο CAS, ενώ ήδη έχουν στα χέρια τους μια θετική απόφαση δικαστηρίου της Μαδρίτης, το οποίο, επί της ουσίας αποφάνθηκε ότι FIFA και UEFA δεν πρέπει να υιοθετούν μέτρο που «απαγορεύει ή περιορίζει με οποιονδήποτε τρόπο» τη λειτουργία της European Super League.

Μάλιστα για το λόγο αυτό, το ίδιο δικαστήριο ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποφανθεί για το θέμα, κάνοντας χρήση των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπως αναφέρει το Reuters, το άρθρο 101 αφορά συμφωνίες που μπορεί να διαταράξουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, ενώ το άρθρο 102 εμποδίζει επιχειρήσεις που έχουν υψηλή θέση στην αγορά, να κάνουν κατάχρησή της.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 1.886 κρούσματα, 27 θάνατοι, 482 διασωληνωμένοι

Τουρισμός: Πακέτο στήριξης 420 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Greek mafia: Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα - O «χάρτης» της ελληνικής μαφίας

Απόπειρα αρπαγής στη Ραφήνα: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος - Τι υποστηρίζει

European Super LeagueΡεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναΑλεξάντερ ΤσέφερινUEFAΓιουβέντους