Αθλητισμός|02.06.2021 23:00

Roland Garros: Να περάσει ο επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά

Newsroom

Με κυριαρχικό τρόπο και δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο Roland Garros. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-3) του Ισπανού Πέδρο Μαρτίνεθ (νο. 103 στον κόσμο) έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 32 του γαλλικού όπεν, όπου θα αναμετρηθεί με τον Αμερικανό Τζον Ισνερ, νούμερο 31 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο πρώτο σετ ο Μαρτίνεθ αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά σπάζοντας το σερβίς του για το 2-3. Ομως ο Ελληνας πρωταθλητής, νούμερο 5 στον κόσμο, απάντησε με μπρέικ για το 3-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμη μπρέικ για το 5-3, προτού κλείσει το σετ με 6-3 και με τέσσερα σερί κερδισμένα γκέιμ.

Στο δεύτερο σετ και πάλι ο Μαρτίνεθ έκανε μπρέικ στο ξεκίνημα (0-2) αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε ξανά τις απαντήσεις. Εκανε μπρέικ αμέσως (1-2), ισοφάρισε (2-2) και στο καθοριστικό ένατο γκέιμ έσπασε εκ νέου το σερβίς του αντιπάλου του για το 5-4. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει στη συνέχεια ήταν να κυριαρχήσει στο σερβίς του για το 6-4.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε με αποφασιστικότητα στο κορτ για να καθαρίσει  το τρίτο σετ και το ματς δίχως περιπέτειες. Και κάνοντας δύο σερί μπρέικ στον Ισπανό, έφτασε στο 4-1 με άνεση. Ο Μαρτίνεθ έδωσε μάχη για να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι, έκανε μπρέικ (4-2) στον Ελληνα τενίστα, ο οποίος όμως έκανε ένα ακόμη «μπρέικ στο μπρέικ» (5-2). Ο Ισπανός έσπασε ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να παραμείνει στη μάχη, αλλά ο Στέφανος είχε άμεσα ένα ακόμη μπρέικ (έκανε οχτώ συνολικά στο παιχνίδι) για το 6-3 και το τελικό 3-0.

Όλες οι ειδήσεις

Ν. Χριστοδουλίδης στο ethnos.gr: Κυπριακό και ελληνοτουρκικά θα τεθούν στη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

Καθηγητής εγκληματολογίας στο ethnos.gr: Θα ζήσουμε κι άλλες δολοφονίες στη μάχη με τη Λερναία Ύδρα

Νέα Μάλγαρα: Πώς γράφτηκε η τραγωδία με το 18 μηνών βρέφος

Αυτοκινητόδρομος Ε65 στην τελική ευθεία: Λαμία - Εγνατία σε 1 ώρα και 45'

Κορονοϊός: Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν σκόπιμα - Τι λένε για το πείραμα που συμμετείχαν

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςRoland Garros