Αθλητισμός|16.01.2019 09:32

Αυστραλιανό Όπεν: Προελαύνουν Τσιτσιπάς, Σάκκαρη! (vids&pics)

Newsroom

Και πώς να χάσουν; Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη προελαύνουν στο Αυστραλιανό Όπεν κι αμφότεροι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους «32» του πρώτου Grand Slam της χρονιάς!

Το ενθουσιώδες ελληνικό κοινό έσπρωξε στα δύσκολα τον Στέφανο Τσιτσιπά που τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Σέρβο Τροΐτσκι, αλλά με μαγικά χτυπήματα πήρε αυτό που ήθελε! Καθαρό 3-1 σετ και ραντεβού στους «32»... πριν τον πρώιμο «τελικό» με τον Φέντερερ. 

Στον τρίτο γύρο θα παίξει με τον χαρισματικό Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι, Νο.19 του ταμπλό, και αν πάρει την πρόκριση... όλα δείχνουν βασιλιά!

Τον Τσιτσιπά, ακολούθησε και το θηλυκό next big thing του ελληνικού τένις, η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ξεπέρασε σε straight sets το εμπόδιο της Άστρα Σάρμα και ακολούθησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στη φάση των «32» του Αυστραλιανού Όπεν.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-1, 6-4 της Αυστραλής qualifier σε 65 λεπτά και πέρασε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Το επόμενο εμπόδιό της προέρχεται και πάλι από την Αυστραλία, αλλά αυτή τη φορά είναι πολύ υψηλότερο:η Άσλεϊ Μπάρτι, Νο.15 στον κόσμο, που νίκησε 6-2, 6-3 τη Γιαφάν Γιανγκ. Ενδέχεται, μάλιστα, ο αγώνας να διεξαχθεί στο Rod Laver Arena (λόγω Μπάρτι), κάτι που έτσι κι αλλιώς θα είναι σπουδαία εμπειρία για τη Μαρία.

T

The greek fans when Tsitsipas broke serve #AusOpen pic.twitter.com/I2mD1WdniO

— Ahmed Abdelaal (@ahmedfederer) January 16, 2019

The greek fans when Tsitsipas broke serve #AusOpen pic.twitter.com/I2mD1WdniO

— Ahmed Abdelaal (@ahmedfederer) January 16, 2019
Μαρία ΣάκκαρηΑυστραλιανό ΌπενΣτέφανος ΤσιτσιπάςGrand Slam