Αθλητισμός|03.06.2021 20:05

Roland Garros: Πέρασε σαν σίφουνας στον τρίτο γύρο η Μαρία Σάκκαρη

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εξαιρετική απέναντι στην Ιταλίδα Τζασμίνε Παολίνι (νούμερο 91 στον κόσμο) και πέρασε στον τρίτο γύρο του Roland Garros έπειτα από μια σύντομη μάχη 1 ώρας και 9 λεπτών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης και αμφισβήτησης στην 25χρονη Παολίνι, την οποία κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 6-3) και πλέον περιμένει αντίπαλο στη φάση των 32 όπου θα αναμετρηθεί με τη Βελγίδα Μέρτενς, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο υψηλό εμπόδιο που θα βρεθεί στο δρόμο της Σάκκαρη στο Παρίσι.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν πολύ ισορροπημένο με τις δυο παίκτριες να διατηρούν το σερβίς τους μέχρι και το πέμπτο γκέιμ. Εκεί η Σάκκαρη έκανε το πρώτο μπρέικ στην αντίπαλό της (3-2). Διατήρησε το σερβίς της, έκανε και δεύτερο σερί μπρέικ (5-2) και έκλεισε το σετ με σχετική άνεση στο 6-2 έπειτα από μόλις 29 λεπτά.

Η Σάκκαρη μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο σετ καθώς άρχισε με δύο σερί μπρέικ στην αντίπαλό της φτάνοντας γρήγορα στο 3-0. Στη συνέχεια η Παολίνι απάντησε σπάζοντας (για πρώτη και τελευταία φορά) το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (3-1), που όμως δεν είχε... διάθεση για περιπέτειες. Κράτησε άνετα το σερβίς της κι έπειτα από μια μεγάλη μάχη στο ένατο γκέιμ, έκανε ξανά μπρέικ (το πέμπτο της στο παιχνίδι) και πήρε το σετ με 6-3 έπειτα από 40 λεπτά.

Όλες οι ειδήσεις

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού - Πελώνη: Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό

BBC: Δεν θα προστεθούν χώρες στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας - Μένει έξω η Ελλάδα

Πελώνη: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30 με 5:00

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο διδάσκων του τμήματος ΜΜΕ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

ΤένιςΜαρία ΣάκκαρηRoland Garros