Αθλητισμός|05.06.2021 20:16

Τσιτσιπάς: Νίκησε τον «γίγαντα» Ισνερ και πέταξε για 16άδα στο Roland Garros

Γιάννης Σκόκας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε τη νικηφόρο πορεία του στο Roland Garros και στο χώμα γενικότερα καθώς επικράτησε 3-1 σετ (5-7, 6-3, 7-6,  6-1) του Αμερικανού «γίγαντα», ύψους 2,08μ., Τζον Ισνερ και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του τουρνουά για τρίτη σερί σεζόν. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας κυριάρχησε στο κορτ έπειτα από μια μάχη δυόμισι ωρών, που άρχισε με δυσκολίες για τον «Στεφ» αλλά έκλεισε με χαμόγελα. Ο Ελληνας πρωταθλητής, νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεπέρασε το εμπόδιο του 36χρονου Ισνερ, που βρίσκεται στο 34 του ranking και πλέον θα βρει στον δρόμο του τον εξαιρετικό και άκρως επικίνδυνο 29χρονο Ισπανό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 12. 

Το παιχνίδι άρχισε ισορροπημένα με τους δυο παίκτες να κυριαρχούν στο σερβίς τους. Αλλωστε, αυτή είναι σχεδόν πάντοτε η εικόνα στα ματς του γιγαντόσωμου Ισνερ, ο οποίος διαθέτει ένα απ' τα πιο ισχυρά σερβίς στο tour που δύσκολα σπάει. Το σετ έφτασε στο 5-5 κι εκεί ο Τσιτσιπάς έχασε τη συγκέντρωσή του, αιφνιδιάστηκε από τις εξαιρετικές απαντήσεις που είχε στο σερβίς του ο Αμερικανός, ο οποίος πέτυχε το πρώτο μπρέικ στο ματς (5-6) και μάλιστα με 0-40 προτού τελειώσει το σετ με 5-7 έπειτα από 46' λεπτά.

Διόρθωσε τα λάθη του

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και κυρίως με διάθεση για να μην υποπέσει στα ίδια λάθη που έκανε στο ξεκίνημα του ματς. Τούτη τη φορά ήταν αλάνθαστος στο σερβίς του, προκαλώντας εκείνος πρόβλημα στον αντίπαλό του. Ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε μπρέικ στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ (5-3) και τελείωσε το σετ με άνεση στο 6-3 στα 32 λεπτά.

Η μάχη ήταν ακόμη πιο αμφίρροπη στο τρίτο (και όπως εξελίχθηκε καθοριστικό) σετ, όπου κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν έκανε λάθος στο σερβίς. Εφτασαν μέχρι το 6-6 οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε με 7-3 σε 53 λεπτά. Το 2-1 λειτούργησε επιδραστικά στην ψυχολογία του Τσιτσιπά, ο οποίος στο τέταρτο σετ κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Ισνερ, που παράλληλα άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας εν τέλει επικράτησε 6-1 με δύο μπρέικ επί του αντιπάλου του, κι έπειτα από μόλις 24 λεπτά, καθάρισε το σετ με άνεση και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά - Ψυχολόγος Καρολάιν: Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και τα ερωτήματα για τα πτυχία

Πορτογαλία: Χάος με Βρετανούς τουρίστες που εγκαταλείπουν εσπευσμένα τη χώρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πελώνη: Από την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Εργασιακό νομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή - Όλες οι αλλαγές

Roland GarrosΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς