Αθλητισμός|29.10.2018 21:52

Ο Μάνος λύτρωσε στο 90' τον Ολυμπιακό, 1-0 τον Απόλλωνα

Newsroom

Για πολλοστή φορά ο Ολυμπιακός... τα χρειάστηκε στη Super League, αλλά έστω και στο 90' κατάφερε να νικήσει τον Απόλλωνα (1-0). Αυτή τη φορά ήταν ο Δημήτρης Μάνος έδωσε τη λύση στο φινάλε κι αφού στο αμέσως προηγούμενο λεπτό ο επόπτης Χριστάκογλου διέκοψε τους φιλοξενούμενους με ανύπαρκτο οφσάιντ, όταν ο Ναδάλες έφυγε από κανονική θέση πίσω από το κέντρο του γηπέδου. 

Απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη που πλέον έχει αρχή και τέλος, σωστή προσήλωση στο ανασταλτικό κομμάτι και καλή οργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν ένα ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσουν σοβαρή απειλή και στη συνέχεια έτρεχαν και δεν έφταναν. 

Διάθεση υπήρξε, προσπάθεια έγινε, αλλά έλλειψαν ρυθμός, ένταση, καλές συνεργασίες και κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρενέβη από τον πάγκο αρχικά στο 60’ με την ταυτόχρονη είσοδο των Νάτχο, Φετφατζίδη, δίνοντας πνοή και ταχύτητα, ενώ στο 75’ τα έπαιξε όλα για όλα.

Βλέποντας την ομάδα του να ανεβαίνει και να πατάει καλύτερα, έβγαλε και τον δεύτερο αμυντικό του μέσο από το γήπεδο, τον Μπουχαλάκη, είχε προηγηθεί ο Καμαρά κι έριξε τον Μάνο δίπλα στον Λάζαρο. Οι δύο τους ήταν τελικά που συνεργάστηκαν για το 1-0 δευτερόλεπτα πριν μπούμε στις καθυστερήσεις κι ενώ οι γηπεδούχοι παρότι δεν σταμάτησαν, έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Τελικά η νίκη ήρθε με πολύ καρδιοχτύπι, αλλά ήρθε κι αυτό είναι που μετράει.

Το πρόβλημα στο γκολ, όμως, είναι τόσο εμφανές πλέον που το παραδέχθηκε δημόσια και ο Πέδρο Μαρτίνς. Υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει τα καλύτερα στατιστικά μεταξύ των ομάδων της Λίγκας, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Από την άλλη πλευρά, όμως, και ο ίδιος τον έναν και μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό που έχει, λόγω της απουσίας των τραυματιών Χασάν, Γκερέρο, τον κράτησε στον πάγκο μέχρι το τελευταίο τέταρτο και τελικά εκείνος τον δικαίωσε. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό στα βασικά για να πηγαίνεις κόντρα στη λογική του.

Oι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (75' Μάνος), Καμαρά (58' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (58' Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντουρσο, Ακόστα (75' Ζοάο Πέδρο), Τριάδης, Σικαμπάλα (79' Ναδάλες)

ΟλυμπιακόςΑπόλλων ΣμύρνηςSuper League 1ποδόσφαιρο