Αθλητισμός|06.06.2021 22:16

Σάλος στο Αγγλία - Ρουμανία: Αποδοκιμασίες από Αγγλους οπαδούς στους παίκτες!

Newsroom

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι Αγγλοι οπαδοί αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας, διότι πριν από τη σέντρα του φιλικού με τη Ρουμανία ενόψει του επερχόμενου Euro γονάτισαν για να τιμήσουν τα θύματα της ρατσιστικής βίας και για να φωνάξουν κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Το γιουχάισμα των οπαδών στο Ρίβερσαϊντ του Μίντλεσμπρο ήταν αρκετά έντονο και προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Ωστόσο, γρήγορα καλύφθηκε από τα χειροκροτήματα της πλειονότητας των φιλάθλων που έσπευσαν να καλύψουν αυτή την ντροπιαστική στιγμή, που (ξανα)συνέβη λίγες ημέρες μετά το ανάλογο περιστατικό που καταγράφηκε και στο φιλικό της Αγγλίας με την Αυστρία στο ίδιο γήπεδο.

Παράλληλα, όμως υπήρξαν και δύο παίκτες οι οποίοι αρνήθηκαν να γονατίσουν προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα social media. Ενας εξ αυτών ήταν ο Ρουμάνος αμυντικός της ΑΕΚ, Ιονούτ Νεντελτσεάρου, ο οποίος την ώρα που αντίπαλοι και συμπαίκτες γονάτιζαν, εκείνος στάθηκε όρθιος μαζί με τον μέσο της Σπάρτα Πράγας, Νικολάε Στάντσιου.

T

Θα γονατίσουν και στο Euro

Τα «τρία λιοντάρια», όπως δήλωσε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, έχουν πάρει την απόφαση να συνεχίσουν να δηλώνουν την αντίθεσή τους στα φαινόμενα ρατσισμού προσπαθώντας να περάσουν ένα μήνυμα υπέρ της ισότητας, και κατά τη διάρκεια του Euro. Ο ομοσπονδιακός κόουτς της Αγγλίας ανέφερε πως οι παίκτες του θα συνεχίσουν να γονατίζουν, ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις οπαδών...

Μετά το τέλος του ματς ο Στάντσιου μίλησε στη ρουμανική τηλεόραση για τους λόγους που τον ώθησαν να μην γονατίσει και τόνισε ότι ήθελε να συμπαρασταθεί στον συμπαίκτη του στη Σλάβια Πράγας, Όντρεϊ Κουντέλα, ο οποίος έχει τιμωρηθεί από την UEFA με ποινή δέκα αγώνων για ρατσιστική επίθεση στον Γκλεν Καμαρά της Ρέιντζερς. «Το έκανα για να δείξω αλληλεγγύη στον Κουντέλα, τον συμπαίκτη μου στη Σλάβια Πράγας. Το είχα κάνει και στο ματς με την Άρσεναλ στο Europa League, μου φαίνεται φυσιολογικό. Τιμωρήθηκε με 10 αγώνες χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ισχυρίστηκε ότι εκείνος είπε μια συγκεκριμένη λέξη. Για αυτό επέλεξα να μην γονατίσω, δεν πιστεύω ότι το να γονατίζεις είναι η λύση στο πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

Εμβολιασμοί: Τα 3 βασικά προνόμια που εξετάζονται για όσους έχουν εμβολιαστεί

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά ο Οργανισμός για το δημοσίευμα του ethnos.gr

Χάρι - Μέγκαν: Γεννήθηκε η κόρη τους - Ποιο το όνομα

Greek mafia: Σκληροί κακοποιοί που ο νόμος δεν τους κρατά στα κελιά τους

Εθνική Αγγλίαςρατσισμός αθλητισμόςΕθνική ΡουμανίαςEuro 2020Euro