Αθλητισμός|08.06.2021 20:06

Τσέφεριν: «Ποτέ ξανά τέτοιο Euro - Είναι περίπλοκο και δύσκολο»

Newsroom

Το Euro 2020 κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου σε ένα ομολογουμένως φιλόδοξο format, το οποίο έγινε πολύ πιο σύνθετο και δύσκολο στην εποχή του κορονοϊού. Η ιδέα για τη διεξαγωγή ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε έντεκα διαφορετικές χώρες, λόγω της συμπλήρωσης 60 ετών από την πρώτη διοργάνωση το 1960, έμοιαζε εξαιρετική και πρωτότυπη το 2012, οπότε ελήφθη η απόφαση. Εν έτη 2020 όμως, κι εν μέσω πανδημίας, εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα. Εξού και η μετάθεσή του για το καλοκαίρι του 2021...

Τσέφεριν: «Εγινε περισσότερο περίπλοκο το Euro»

Κι όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν μέσω συνέντευξης, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να υπάρξει ανάλογη μορφή σε ένα Euro. O Σλοβένος παράγοντας μιλώντας στους «New York Times» ενόψει της πρεμιέρας τόνισε: «Δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ, είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο και τώρα έγινε ακόμη περισσότερο περίπλοκο». Ο Τσέφεριν αν και δεν το είπε, ουσιαστικά θέλησε να μετατοπίσει την ευθύνη της επιλογής στον προκάτοχό του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας προ δεκαετίας.

Ούτως ή άλλως, το Euro επιστρέφει στην προηγούμενη και κλασική συνταγή του καθώς το τουρνουά του 2024 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου του 2024.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους

Διαδικτυακό μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή ο 74χρονος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου

Καιρός - Μαρουσάκης: Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η Ψυχρή Λίμνη

Αλεξάντερ ΤσέφερινUEFAEuro 2020Euro