Αθλητισμός|11.06.2021 01:29

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ ξανά ο Παναθηναϊκός! 40ή κούπα, 12ο νταμπλ για το Τριφύλλι

Newsroom

Σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοσή του αλλά και πάλι κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο ελληνικό μπάσκετ. Οι Πράσινοι επικράτησαν άνετα του Λαυρίου στον τέταρτο τελικό της Basket League με 66-82, πέτυχαν το 3-1 στη σειρά και σήκωσαν το 40ό πρωτάθλημα στην ιστορία τους αλλά και το 12ο double καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Με ηγέτη ξανά τον εξαιρετικό Ιωάννη Παπαπέτρου, οποίος είχε 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Ντίνο Μήτογλου σε μεγάλη βραδιά (23 πόντους, 11 ριμπάουντ) ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Λαύριο και αναδείχθηκε πρωταθλητής για πέμπτη σερί φορά και για 20ή τα τελευταία 24 χρόνια! Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Λαυρεωτικής μπορεί να μην έκανε το θαύμα αλλά η εν γένει πορεία της στο πρωτάθλημα ήταν ένα πραγματικό θαύμα φτάνοντας για πρώτη φορά σε τελικό.

Το Λαύριο άρχισε καλά το παιχνίδι αλλά οι Πράσινοι απάντησαν άμεσα, πήραν τα ηνία στο παρκέ, έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (41-31) του ημιχρόνου και έφτασαν με άνεση στην επικράτηση και στην κατάκτηση του τίτλου. Πέραν του Παπαπέτρου και του Μήτογλου, διψήφιος ήταν και ο Παπαγιάννης με 14 πόντους, ενώ από το Λαύριο ξεχώρισαν οι Ντιαλό 17π., Κάρτερ 14π. και Γερομιχαλός 12π..

ΠαναθηναϊκόςΛαύριοBasket League