Αθλητισμός|11.06.2021 22:23

Τα δάκρυα του Τσιτσιπά και το... χρυσάφι που θα εισπράξει στο Roland Garros

Newsroom

Το ονειρευόταν από μικρό παιδί. Να φτάσει μέχρι τον τελικό του Roland Garros. Έμοιαζε ένα άπιαστο όνειρο κι όμως έγινε πραγματικότητα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο μετά τον θρίαμβο επί του Ζβέρεφ στον ημιτελικό έφερε στο μυαλό του τα παιδικά του χρόνια και τα όνειρα που έκανε όταν ήταν μικρός και... λύγισε. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ήταν φανερά συγκινημένος και ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο κορτ. 

Συγκινημένος ο Τσιτσιπάς

«Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έρχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, είχα όνειρο να παίξω στο Roland Garros, ποτέ δε το φανταζόμουν...» είπε ο Τσιτσιπάς δακρυσμένος. «Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό. Έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, μου έδειξε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα. Το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου είναι ότι έπρεπε να βγω έξω και να δώσω τη μάχη μου. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου. Ήταν πολλοί Έλληνες στο γήπεδο σήμερα. Άκουσα πολλά ελληνικά σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Η Μαρία κι εγώ έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να το επιτύχουμε αυτό» κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε: «Είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή. Η μόνη σκέψη που έχω είναι τα παιδικά μου χρόνια τότε που ονειρευόμουν να βρεθώ στη θέση που είμαι τώρα. Η συγκεκριμένη στιγμή ξεφεύγει πάρα πολύ και είναι κάτι το οποίο φέρνει τρομερά συναισθήματα. Ήταν ένας αγώνας που έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Έπαιζα απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήξερα ότι δεν τα παρατάει ποτέ. Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που ανταπεξήλθα απέναντί του όταν με πίεσε».

Μουράτογλου: Η καρδιά μου χτυπά για σένα

Πανευτυχής και περήφανος ήταν μετά την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros και ο προπονητής του Πατρίκ Μουράτογλου. «Ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά σου. Μέχρι την Κυριακή, η καρδιά μου θα χτυπάει για σένα» έγραψε στο twitter ο κόουτς της Σερένα Γουίλιαμς που είναι στο πλευρό του Τσιτσιπά από νεαρή ηλικία.

T

Πλουσιότερος κατά 750.000 ευρώ στο Roland Garros

Τένις δεν είναι όμως μόνο η δόξα και οι προκρίσεις αλλά και τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Κι αν μη τι άλλο, ο Τσιτσιπάς θα χρυσοπληρωθεί για τη συμμετοχή του στον τελικό. Εχει ήδη εξασφαλίσει 750.000 με την παρουσία του εκεί, ενώ εφόσον κερδίσει το ποσό θα αυξηθεί στο 1,4 εκατ. ευρω. Συνολικά στην καριέρα του έχει κερδίσει περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ. Κι είναι μόλις 22 στα 23...

Όλες οι ειδήσεις

Μυθικός Τσιτσιπάς: Εγραψε ιστορία και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας – Παράθυρο για πώληση self tests

Στο EURO με φανέλα της… Μακεδονίας οι γείτονες - Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Πρωτοφανής κίνηση: Ο Κ. Τασούλας αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον Α. Τσίπρα

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςRoland Garros