Αθλητισμός|12.06.2021 00:21

Τουρκία - Ιταλία 0-3: Πάρτι της Σκουάντρα Ατζούρα στην πρεμιέρα του Euro 2020

Newsroom

Πάρτι έστησε στο Ολίμπικο της Ρώμης η Ιταλία στην πρεμιέρα του Euro 2020. Η Σκουάντρα Ατζούρα στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης κυριάρχησε της Τουρκίας με 3-0 και έστειλε νωρίς-νωρίς μήνυμα πως είναι το μεγάλο φαβορί στον 1ο όμιλο όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρωτιά (το άλλο παιχνίδι του ομίλου είναι το Ουαλία - Ελβετία το Σάββατο 12/6 στις 16.00). 

Ιδανική εκκίνηση η Ιταλία

Η Ιταλία αγχώθηκε για ένα ημίχρονο καθώς οι Τούρκοι κατόρθωσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους. Ενα αυτογκόλ όμως του Ντεμιράλ στο 53' (0-1), έπειτα από ενέργεια και σέντρα του Μπεράρντι, άλλαξε την ιστορία του αγώνα. Οι Ιταλοί απελευθερώθηκαν και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν για να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης. Το 2-0 του Ιμόμπιλε στο 66' κλείδωσε το τρίποντο για τους Ατζούρι, που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους με γκολ του Ινσίνιε στο 79' για το τελικό 3-0.

Οι Ιταλοί, που διαθέτουν έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, έδειξαν πως διαθέτουν μια πολύ συγκροτημένη ομάδα, με συνοχή, με τακτικό πλάνο, με ένταση, τρεξίματα, φρεσκάδα και πάθος, αλλά και μονάδες που μπορούν να δώσουν λύσεις στο γκολ, όπως ο Ιμόμπιλε και ο Ινσίνιε. Το πρώτο τεστ του Euro το πέρασε με άριστα...

Η Τουρκία από την άλλη, έβγαλε πολλές αδυναμίες στο γήπεδο, αλλά πέραν του γοήτρου δεν έχασε κάτι άλλο. Τις πιθανότητές της για την πρόκριση θα τις παίξει στα δύο παιχνίδια με την Ουαλία και την Ελβετία...

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Σεγιουντζιού, Ντεμιράλ, Μεράς, Γιοκουσλού (65' Καχβετσί), Τουφάν (64' Αϊχάν), Τσαλχάνογλου, Γιαζιτσί (46' Ιντέρ), Μπ. Γιλμάζ, Καραμάν (76' Ντερβισόγλου).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Φλορέντσι (46' Ντι Λορέντσο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι (74' Κριστάντε), Μπεράρντι (85' Μπερναντέσκι), Ιμόμπιλε (81' Μπελότι), Ινσίνιε (81' Κιέζα)

Βαθμολογία

1ος όμιλος

Ιταλία 3 (3-0)

Ουαλία 0 -

Ελβετία 0 -

Τουρκία 0 (0-3)

Εθνική ΙταλίαςΕθνική ΤουρκίαςEuroEuro 2020