Αθλητισμός|12.06.2021 22:03

Euro 2020: Συνεχίζεται το Δανία - Φινλανδία - Ο Ερικσεν μίλησε με τους συμπαίκτες του

Newsroom

Το παιχνίδι της Δανίας με τη Φινλανδία διεκόπη λόγω της σοκαριστικής πτώσης του Κρίστιαν Ερικσεν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής του Euro 2020. Αρχικά η απόφαση που ελήφθη ήταν για οριστική διακοπή του ματς καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμη και για τη ζωή του Δανού σταρ. Εξού και τα άμεσα αντανακλαστικά της UEFA. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Ερικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, κι αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε πως η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. Ως εκ τούτου, η UEFA αποφάσισε την επανέναρξη του ματς στις 21.30...

Μάλιστα, όπως μετέφερε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, ο Ερικσεν μίλησε με βιντεοκλήση από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν θέλοντας να τους στείλει το μήνυμα ότι είναι καλά. Το γεγονός αυτό ώθησε τους παίκτες της Δανίας να ξαναβγούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν και για τον φίλο και σύντροφό τους, ο οποίος βίωσε μια σοκαριστική εμπειρία.

Συγκλονιστικές στιγμές για Ερικσεν

Προηγουμένως, επιβεβαιώθηκαν τα ευχάριστα νέα και από την UEFA που με επίσημη ανακοίνωση τόνισε ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση του Ερικσεν. «Ο παίκτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί» ανέφερε η λιτή αλλά αισιόδοξη ανακοίνωση της UEFA.

Παράλληλα, ένα ανάλογο μήνυμα ακούστηκε και από τα ηχεία του γηπέδου Πάρκεν προς το κοινό που έζησε με μεγάλη αγωνία τη σοκαριστική πτώση του Δανού σταρ στο χορτάρι αλλά και όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια. Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της δανέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας: «Ο Κρίστιαν έχει τις αισθήσεις του και υποβάλλεται σε εξετάσεις».

T

Συγκλονιστικές στιγμές στο Πάρκεν

Την ίδια ώρα στο γήπεδο, ο κόσμος που είχε μείνει στις εξέδρες, σε μια συγκινητική στιγμή, φώναζε ρυθμικά το όνομα του Κρίστιαν Ερικσεν. Από τη μία πλευρά οι Φινλανδοί φίλαθλοι φωνάζουν «Κρίστιαν» κι από την άλλη οι Δανοί απαντούν «Ερικσεν». Δείτε το βίντεο...

Την ώρα που το ματς παιζόταν, ο Ερικσεν άρχισε να τρεκλίζει και έπεσε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως έσπευσαν κοντά του συμπαίκτες και αντίπαλοι για να τον βοηθήσουν καθώς δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται. Παράλληλα, άμεσα πήγε κοντά του και το ιατρικό τιμ της Δανίας. Ωστόσο, ο παίκτης της Ιντερ παρέμενε στο έδαφος δίχως να κουνιέται και χωρίς να έχει τις αισθήσεις του... Μάλιστα φάνηκε ότι το ιατρικό τιμ του έκανε μαλάξεις στο στήθος καθώς ο Δανός άσος δεν ανταποκρινόταν καθόλου.

Στιγμές αγωνίας για Ερικσεν

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ερικσεν δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, ενώ οι συμπαίκτες του φανερά συγκλονισμένοι, δημιούργησαν γύρω του ένα ανθρώπινο τείχος... Πολλοί εξ αυτών ήταν με δάκρυα στα μάτια.  Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ακόμη ο παίκτης δεν είχε μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου, η UEFA ανακοίνωσε τη διακοπή του αγώνα. Στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε και η σύζυγος του παίκτη την οποία αγκάλιασε ο γκολκίπερ της ομάδας Κάσπερ Σμάιχελ προσπαθώντας να της συμπαρασταθεί.

Ο Ερικσεν μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου με φορείο, υπό τη συνοδεία των συμπαικτών του που κρατούσαν, δεξιά κι αριστερά του, λευκά σεντόνια, προφανώς για να αποφευχθούν οι φωτογραφίες με τον συμπαίκτη τους. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, απ' όπου κατέφτασαν και τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα...

T

Κρίστιαν ΕρικσενEuroEuro 2020Euro 2021Εθνική ΦινλανδίαςΕθνική Δανίας