Αθλητισμός|13.06.2021 02:21

Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Κόκκινοι Διάβολοι για φίλημα!

Newsroom

Ηταν το μεγάλο φαβορί και το απέδειξε στο γήπεδο του Βέλγιο. Οι Κόκκινοι Διάβολοι κυριάρχησαν της Ρωσίας, νίκησαν με 3-0 κι άρχισαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2020. Κανείς άλλωστε δεν αμφέβαλε ότι οι Βέλγοι, εύκολα ή δύσκολα, θα επιβεβαίωναν την ανωτερότητά τους στο πρώτο τους ματς στον Β' ομίλο, όπου οτιδήποτε άλλο από την πρώτη θέση θα είναι έκπληξη.

Ομάδα με συνοχή, ποιότητα, γεμάτο ρόστερ και λύσεις σε όλες τις θέσεις και τις γραμμές, ακόμη και με σταρ του ποδοσφαίρου, το Βέλγιο έδειξε με το «καλημέρα» ότι δικαίως έχει βλέψεις για ψηλά. Ακόμη και χωρίς τον κεντρικό εγκέφαλο της ομάδας Κέβιν Ντε Μπρόινε, που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, έστω και δίχως τον ανέτοιμο αστέρας του Εντεν Αζάρ, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, η εξαιρετική ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, έκανε πάρτι απέναντι στους Ρώσους που δεν απέφυγαν το μοιραίο.

Τρομερός Λουκάκου αφιέρωσε σε Ερικσεν

Ουσιαστικά το ματς είχε κριθεί προτού καν τελειώσει το ημίχρονο καθώς αρχικά στο 10' ο τρομερός Λουκάκου, κι εν συνεχεία στο 34' ο Μενιέ πέτυχαν το 2-0, ενώ το κερασάκι στην τούρτα (3-0) στον... περίπατο των Βέλγων έβαλε στο 87' και πάλι ο ασταμάτητος Λουκάκου, που άρχισε ιδανικά την πορεία του στο Euro. Μάλιστα, ο Βέλγος φορ σε μια συγκινητική στιγμή, κατά τους πανηγυρισμούς του πρώτου γκολ, έτρεξε προς την κάμερα και φώναξε «Κρις σ' αγαπάω», αφιερώνοντας το γκολ στον συμπαίκτη του στην Ιντερ Κρίστιαν Ερικσεν, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο του Πάρκεν της Κοπεγχάγης στη διάρκεια του αγώνα Δανία - Φινλανδία.

Σημειωτέον ότι οι παίκτες του Βελγίου πριν από τη σέντρα γονάτισαν κατά του ρατσισμού, όχι όμως και οι ποδοσφαιριστές της Ρωσίας που έμειναν όρθιοι.

Βέλγιο: Κουρτουά, Βερτόνχεν (77' Βερμάαλεν), Μπογιατά, Αλντερβάιρελντ, Τ. Αζάρ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Καστάνιε (27' Μενιέ), Καράσκο (77' Πρατ), Λουκάκου, Μέρτενς (72' Εντ. Αζάρ).

Ρωσία: Σούνιν, Φερνάντες, Σεμένοφ, Τζικίγια, Ζιρκόφ (43' Καραβάεφ), Οτζόεφ, Μπαρίνοφ (46' Ντίβέγιεφ), Ζόμπνιν (63' Μούχιν), Γκολόβιν, Κουζιάεφ (30' Τσερίσεφ - 63' Μίραντσουκ), Ντζιούμπα.

Β' Ομιλος

Βέλγιο 3 (3-0)

Φινλανδία 3 (1-0)

Δανία 0 (0-1)

Ρωσία 0 (0-3)

Εθνική ΡωσίαςEuro 2020EuroEuro 2021Εθνική Βελγίου