Αθλητισμός|13.06.2021 13:06

Κρίστιαν Έρικσεν: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στο νοσοκομείο

Newsroom

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν, σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή (13/06) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας.

Όπως αναφέρεται, οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας είχαν επαφή με τον Έρικσεν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά μαζί του.

Αναφέρεται ακόμη πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

T

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στην αναμέτρηση της Δανίας με την Φινλανδία για το Euro επισκίασε τα πάντα στην αθλητική επικαιρότητα και σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο 29χρονος Δανός μεσοεπιθετικός σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

«Δύσκολα να παίξει ξανά ο Ερικσεν»

O καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St. George του Λονδίνου, Σαντζέι Σάρμα, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο για τον Κρίστιαν Έρικσεν να παίξει ξανά ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, μετά και το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στον αγώνα με την Φινλανδία.  Ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα με τον οποίο συνεργάστηκε ο Έρικσεν όσο αγωνιζόταν στην Τότεναμ, υποστήριξε με δηλώσεις του στο αγγλικό πρακτορείο Press Association ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον άσο της Ίντερ να αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο μετά την περιπέτεια της υγείας του.

«Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», δήλωσε αρχικά και προσέθεσε: «Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα»

Όλες οι ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Οι 18 κανόνες επιτυχίας στις εξετάσεις για τους υποψήφιους όλων των κατηγοριών

Κρίστιαν Ερικσεν: Τα διεθνή ΜΜΕ για το «θαύμα στο χορτάρι» - H σωτήρια παρέμβαση Κιάερ

Θύελλα αντιδράσεων για το σεξιστικό βίντεο του Συνεδρίου Υπογονιμότητας - Απέσυρε την αιγίδα της η ΠτΔ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τι αλλάζει σε εκπαίδευση, ΚΤΕΟ και point system

Euro 2021Κρίστιαν Ερικσεν