Αθλητισμός|16.01.2019 19:21

Ξανά διεθνείς σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και… επιστροφή της Δέτση

Κώστας Γουλής

Η ειλημμένη απόφαση του Βίτορ Μέλο Περέιρα να πορευτεί σε όλο τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Super League, με διεθνείς ρέφερι στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού (των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου), επιβεβαιώθηκε και στους σημερινούς (Τετάρτη 16 Ιανουαρίου) ορισμούς των διαιτητών και βοηθών της 17ης αγωνιστικής.

Μετά τα ματς της περασμένης εβδομάδας, η ΚΕΔ όρισε και σ’ αυτό το σαββατοκύριακο διαιτητές με το σήμα της FIFA στους αγώνες του δικεφάλου του Βορρά και των «ερυθρόλευκων». Συγκεκριμένα στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ενώ στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, μπήκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Από εκεί και πέρα στο μυαλό του Πορτογάλου «προϊσταμένου» της ελληνικής διαιτησίας, υπάρχει η σκέψη να οριστούν στην πορεία του πρωταθλήματος διεθνείς διαιτητές και σε άλλα κρίσιμα παιχνίδια για την έξοδο στην Ευρώπη και τη «μάχη» της παραμονής, ενώ θα συνεχιστεί το μοντέλο με τους ξένους διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι της Big-4 και στο ΠΑΟΚ-Άρης του β’ γύρου.

Από εκεί και πέρα, μεγάλη… εντύπωση προκάλεσε η «επιστροφή» στη… δράση της βοηθού Μαρίας Δέτση, περίπου δύο μήνες μετά τη μνημειώδη απόφασή της να ακυρώσει λανθασμένα ως οφσάιντ τέρμα του Παναιτωλικού στον αγώνα της 24ης Νοεμβρίου με την ΑΕΚ, ενώ άφησε να εξελιχθεί φάση υπέρ της «Ένωσης» στα τελευταία λεπτά, μολονότι ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ. Η ΚΕΔ αποφάσισε την επιστροφή της στα γήπεδα της Super League και την όρισε στο ματς του Απόλλωνα με τον Λεβαδειακό. Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί της 17ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1

5.15 μ.μ.: ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Τέταρτος: Κουτσιαύτης (Άρτας), Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας).

7 μ.μ. Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός, Διαιτητής: Λάμπρου (Ευβοίας), Βοηθοί: Κωνστάντιος (Ευβοίας), Δέτση (Αθηνών), Τέταρτος: Μανούχος (Αργολίδας), Παρατηρητής: Τοπούζης (Τρικάλων).

17.30 μ.μ. ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Τέταρτος Σέζος (Κιλκίς), Παρατηρητής: Κουρκουνάς (Χανίων).

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1

3 μ.μ. ΟΦΗ-Παναιτωλικός, Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας), Βοηθοί: Βασιλόπουλος (Έβρου), Σινιοράκης (Χανίων), Τέταρτος Τσαμούρης (Πειραιά), Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών).

5.15 μ.μ. ΑΕΛ-Άρης, Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς), Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Μεϊντάνας (Αχαΐας), Τέταρτος: Γρατσάνης (Τρικάλων), Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης).

7 μ.μ. Ξάνθη-Ατρόμητος, Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας), Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), Νικολακάκης (Ηρακλείου), Τέταρτος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής).

7.30 μ.μ. ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης, Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Πάγκαλος (Λασιθίου), Τέταρτος: Ευαγγέλου (Αθηνών), Παρατηρητής: Αγαδάκος (Πειραιά).

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/1

7 μ.μ. Λαμία-Παναθηναϊκός, Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας), Τέταρτος Κουμπαράκης (Θράκης), Παρατηρητής: Φαντόπουλος (Πειραιά).

διαιτητέςΒίτορ Μέλο ΠερέιραSuper League 1