Αθλητισμός|14.06.2021 00:04

Ολλανδία - Ουκρανία 3-2: Ο Ντάμφρις έσωσε τους Οράνιε απ' το πατατράκ

Newsroom

Σε ένα απίθανο ματς που είχε συναρπαστική εξέλιξη η Ολλανδία βγήκε αλώβητη από το θρίλερ με την πεισματάρα Ουκρανία για τον Γ' όμιλο του Euro 2020. Οι Οράνιε επικράτησαν 3-2 αλλά προηγουμένως τα χρειάστηκαν καθώς μολονότι όδευαν προς περίπατο έχοντας προηγηθεί με 2-0 στο 59', δέχθηκαν δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (75'-79') και βρέθηκαν προ του πατατράκ στο Αμστερνταμ. Ωστόσο τη λύση έδωσε ο MVP του αγώνα Ντένζελ Ντάμφρις, ο οποίος μετά τη συμμετοχή που είχε στα δύο πρώτα γκολ, λύτρωσε την ομάδα του στο 85' με το νικητήριο τέρμα. Ο ήρωας της βραδιάς...

Ματσάρα στο Αμστερνταμ

Η Ολλανδία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, έχασε κλασικές ευκαιρίες, αλλά λίγο η αστοχία, λίγο η ατυχία και... πολύ ο εκπληκτικός γκολκίπερ Μπούστσαν την απέτρεψαν απ' το να σκοράρει. Οι Οράνιε όμως δεν πτοήθηκαν και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου μπήκαν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα. Και στο 52' με τον Μπούστσαν σχεδόν εξουδετερωμένο, ο Βαινάλντουμ ακολούθησε τη φάση και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0). Πλέον οι Ολλανδοί είχαν πάρει φόρα και συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι. Στο 59' έπειτα από ατομική ενέργεια του Ντάμφρις από δεξιά, ο Βέγκχορστ με δυνατό σουτ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-0.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Ολλανδοί πήγαιναν για ένα τρίποντο στο... ρελαντί, οι Ουκρανοί γύρισαν τον διακόπτη. Αρχικά στο 75' ο Γιαρμολένκο με καταπληκτικό σουτ μείωσε σε 2-1 και στο 79' ο Γιάρεμτσουκ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαλινόβσκι, ισοφάρισε (2-2) με κεφαλιά μέσα σε τέσσερα λεπτά! Η Ολλανδία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Παρά το σοκ των δύο γκολ που δέχθηκε από τους Ουκρανούς, βγήκε άμεσα στην επίθεση και απάντησε στο 85' με τον Ντάμφρις ο οποίος έγραψε το 3-2 με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την πρώτη αναποτελεσματική αντίδραση του Μπούστσαν στο ματς.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Μπλιντ (64' Ακέ), Ντε Φράι, Τιμπέρ (88' Φέλτμαν), Φαν Άανχολτ (64' Βάινταλ), Ντάμφρις, Ντε Ρόον, Βαϊνάλντουμ, Φ. Ντε Γιονγκ, Βέγκχορστ (88' Λουκ Ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90' Μάλεν)

Ουκρανία: Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο, Καραβάεβ, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόβσκι, Γιαρμολένκο, Ζούμπκοφ (13' Μάρλος - 64' Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ

Βαθμολογία - Γ' όμιλος

Αυστρία 3 (3-1)

Ολλανδία 3 (3-2)

Ουκρανία 0 (2-3)

Β. Μακεδονία 0 (1-3)

EuroEuro 2020Euro 2021Εθνική ΟυκρανίαςΕθνική Ολλανδίας