Αθλητισμός|15.06.2021 21:26

Ουγγαρία - Πορτογαλία 0-3: Ξέσπασε στο φινάλε με ιστορικά ρεκόρ Ρονάλντο

Newsroom

Η Πορτογαλία ζορίστηκε, ίδρωσε, αγχώθηκε αλλά στο τέλος επικράτησε της Ουγγαρίας με 3-0 στη Βουδαπέστη και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο του Euro 2020. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 παίζοντας με την κλασική συνταγή του Φερνάντο Σάντος, έφτασε στο όριο αλλά πήρε το... ζητούμενο με τον σούπερ σταρ της ομάδας Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει ιστορία με τριπλή θρυλική επίδοση στα Euro.

Ιστορικά ρεκόρ Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο CR7 όχι μόνο έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει αγωνιστεί σε πέντε σερί Euro (ο Ικερ Κασίγιας πήγε επίσης σε πέντε Euro αλλά έπαιξε στα τέσσερα), έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα τουρνουά (καθώς για πρώτη φορά βρήκε δίχτυα στο Euro του 2004), ενώ παράλληλα έγινε και ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 11 στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αφήνοντας οριστικά και αμετάκλητα πίσω του τον σπουδαίο Μισέλ Πλατινί στα εννέα τέρματα.

Για να φτάσει πάντως η Πορτογαλία στο τρίποντο τα χρειάστηκε καθώς μέχρι το 84' η εξαιρετική Ουγγαρία κρατούσε το μηδέν με νύχια και με δόντια και τον τρομερό γκολκίπερ Γκουλάσι να πιάνει τα άπιαστα καθώς τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις (5' Ζότα, 19' Ρονάλντο, 40' Ζότα, 47' Πέπε, 68' Μπρούνο Φερνάντες) πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Η Πορτογαλία, όμως, που είχε υπομονή στο παιχνίδι της, εν τέλει έφτασε στη... λύτρωση στο 84' με γκολ του Ράφα Γκερέιρο, έστω και με καραμπόλα. Το άγχος έφυγε, οι Ούγγροι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν κι ακολούθησε το ξέσπασμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με εκτέλεση πέναλτι στο 87' και με κοντινό πλασέ στο 92' διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Κατάμεστες εξέδρες για πρώτη φορά!

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο και για έναν ακόμη λόγο καθώς για πρώτη φορά στην εποχή της πανδημίας οι εξέδρες σε ένα αθλητικό event ήταν κατάμεστες θυμίζοντας παλιές καλές προ κορονοϊού εποχές. Η Πούσκας Αρένα στη Βουδαπέστη είχε 100% πληρότητα και η ατμόσφαιρα θύμιζε κανονικότητα... 

Ουγγαρία: Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατίλα Σάλαϊ, Νατζ (90+5' Ρόλαντ Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78' Ζίγκερ), Σέφερ (65' Νέγκο), Φιόλα (88' Κέβιν Βάργκα), Άνταμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ (78' Σεν).

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81' Ρενάτο Σάντσες), Φερνάντες (89' Μοουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (71' Ράφα Σίλβα), Ζότα (81' Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο

Κριστιάνο ΡονάλντοΕθνική ΠορτογαλίαςEuro 2021Euro 2020EuroΕθνική Ουγγαρίας