Αθλητισμός|16.06.2021 00:15

Γαλλία - Γερμανία 1-0: Οι Τρικολόρ το ντέρμπι με το... καλάμι του Χούμελς!

Newsroom

Στα... Τρικολόρ βάφτηκε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Euro 2020 στο αποκαλούμενο «γκρουπ του θανάτου». Η εξαιρετική Γαλλία κυριάρχησε της άχρωμης Γερμανίας με το φτωχό, πάντως, 1-0 να αδικεί την παγκόσμια πρωταθλήτρια που θα μπορούσε να πετύχει μια ευρύτερη επικράτηση με πολλά περισσότερα γκολ. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έκανε ήδη ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, και δεδομένου ότι και η Πορτογαλία επικράτησε 3-0 της Ουγγαρίας στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, το βάρος και η πίεση πέφτει πια προς το μέρος των Πάντσερ...

Χούμελς ξανά αλλά στο λάθος τέρμα

Το γκολ που έκρινε το ματς προήλθε πάντως από γερμανικά πόδια καθώς στο 20' ο Ματ Χούμελς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε (με το... καλάμι) στα δίχτυα του εμβρόντητου Νόιερ, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το κακό. Ηταν το τρίτο αυτογκόλ που σημειώνεται στο Euro 2020 σε μόλις μια αγωνιστική! Ο Χούμελς, ο οποίος είχε σκοράρει ξανά σε ματς της Γερμανίας με τη Γαλλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, τότε το έκανε στο... σωστό τέρμα και πέτυχε το νικητήριο γκολ (1-0 υπέρ της Γερμανίας). Μάλιστα κατά δήλωσή του εκείνο ήταν και το αγαπημένο του γκολ. Οι χρήστες του twitter βρήκαν τη δήλωση και την... αντέστρεψαν κάνοντας τη σχετική καζούρα στον Γερμανό στόπερ.

T

Η Γαλλία συνέχισε να κυνηγά το γκολ και η αλήθεια είναι ότι πέραν ενός δοκαριού με τον Ραμπιό στο 52', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα άλλες δύο φορές. Ωστόσο και ο Μπαπέ στο 66' και ο Μπενζεμά στο 85' είδαν τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του και το VAR να επιβεβαιώνει τη διαιτητική απόφαση. Οι Γερμανοί όμως απάντηση δεν βρήκαν και το ντέρμπι έληξε υπέρ των ανώτερων Γάλλων που εξαρχής έδειξαν ότι διαθέτουν την πιο γεμάτη ομάδα στο Euro.

Γαλλία: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό (93' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (89' Τολισό)

Γερμανία: Νόιερ, Μ. Γκίντερ (87' Τσαν), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιντογάν, Γκόζενς (88' Φόλαντ), Χάβερτς (74' Σανέ), Μίλερ, Γκνάμπρι (74' Βέρνερ)

Βαθμολογία - 6ος όμιλος

Πορτογαλία 3 (3-0)

Γαλλία 3 (1-0)

Γερμανία 0 (0-1)

Ουγγαρία 0 (0-3)

Παραλίγο ατύχημα με αλεξιπτωτιστή που έπεσε στο γήπεδο

Highlight του αγώνα πάντως πέραν του αυτογκόλ ήταν και η ανώμαλη προσγείωση ενός αλεξιπτωτιστή εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο τολμηρός άνδρας πετούσε πάνω από το γήπεδο με παραπέντε και με την ονομασία της Greenpeace αλλά μπλέχτηκε στα σύρματα της κάμερας που βρίσκεται ψηλά πάνω από το γήπεδο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να προσγειωθεί απότομα, περνώντας... ξυστά και από τις εξέδρες.

T
 

EuroEuro 2021Εθνική ΓαλλίαςEuro 2020Εθνική Γερμανίας