Αθλητισμός|16.06.2021 18:37

Φινλανδία - Ρωσία 0-1: Πρώτη νίκη με μαγικό πλασέ Μίραντσουκ

Newsroom

Με ένα γκολ του Αλεξέι Μίραντσουκ η Ρωσία επανήλθε σε τροχιά πρόκρισης στον 2ο όμιλο του Euro 2020. Η ήττα με 3-0 στην πρεμιέρα από το Βέλγιο δεν πτόησε τους Ρώσους που επανήλθαν δριμύτεροι κι έδειξαν ότι διαθέτουν καλύτερη και πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα συγκριτικά με την εικόνα που έδειξαν απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους, που στο φινάλε της 2ης αγωνιστικής θα αναμετρηθούν με τη Δανία η οποία είναι η μόνη ομάδα του γκρουπ που βρίσκεται στο μηδέν.

Μαγικό άγγιγμα Μίραντσουκ

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, ιδίως στο ξεκίνημά του με τη Φινλανδία να μπαίνει με... φόρα χάνοντας ευκαιρίες ακόμη και σκοράροντας νωρίς νωρίς (3') με τον Πογιάνπαλο ένα γκολ όμως που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Η Ρωσία ισορρόπησε το παιχνίδι, ανέβασε την απόδοσή της και βρήκε στο φινάλε του ημιχρόνου το γκολ που έψαχνε. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (45'+2') ο Μίραντσουκ με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του... ανίκητου Χραντέτσκι, ο οποίος ήταν η πρώτη φορά που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει τον γκολ (1-0).

Οι Ρώσοι στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ματς, διατήρησαν τον έλεγχο, ενώ είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν μια ευρύτερη νίκη που ενδεχομένως θα τους έδινε κι ένα πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας ή ισοβαθμιών.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Ράιταλα (75' Σόιρι), Τόιβιο (85' Γένσεν), Αράγιουρι, Ο' Σόνεσι, Ούρονεν, Λουντ, Σίλερ (67' Κάουκο), Καμαρά, Πούκι (75' Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.

Ρωσία: Σαφόνοφ, Μπαρίνοφ, Ντινέεφ, Τζίκια, Φερνάντες (26' Καραβάεφ), Οζντόεφ (61' Ζεμαλέτντινοφ), Ζόμπνιν, Κουζιάεφ, Μιράντσουκ (85' Μούχιν), Τζιούμπα (84' Σομπόλεφ), Γκολοβίν.

Bαθμολογία - 2ος όμιλος

Βέλγιο 3 (3-0) -1 αγ.,

Ρωσία 3 ((1-3) - 2 αγ.

Φινλανδία 3 (1-1) - 2 αγ.

Δανία 0 (0-1) - 1 αγ.

3η αγωνιστική - Δευτέρα 21/6, 22.00

Ρωσία - Δανία

Φινλανδία - Βέλγιο

EuroEuro 2021Εθνική ΦινλανδίαςEuro 2020Εθνική Ρωσίας