Αθλητισμός|30.10.2018 08:28

Super League: Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, «καθάρισε» και τον ΠΑΟ

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ασταμάτητος, νίκησε και τον Παναθηναϊκό (2-0) στην κατάμεστη Τούμπα και οδεύει ολοταχώς για πρωτάθλημα! Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έδωσε συνέχεια στο σερί των γκολ που έχει εναντίον του Παναθηναϊκού, και ο Δημήτρης Λημνιός «σφράγισε» τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος έκανε το 8Χ8, και μαζί με την Αϊντχόφεν (έχει κάνει το 10Χ10 στην Ολλανδία) είναι οι μοναδικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη που έχουν μόνο νίκες στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. 

O ΠΑΟΚ πιστοποίησε την ανωτερότητα και την πληρότητά του, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ, αλλά η γενικότερη εικόνα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που άντεξε για ένα ημίχρονο, αλλά «λύγισε» στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να «πατήσει γκάζι»  στο ξεκίνημα αλλά ο Παναθηναϊκός δεν του το επέτρεψε.

Οι «πράσινοι» ήταν σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, με τις γραμμές να έχουν κοντινές αποστάσεις, κίνηση με την οποία βγήκε «εκτός παιχνιδιού» ο άξονας του «Δικεφάλου του Βορρά». Στο πρώτο 45λεπτο, οι φορές στις οποίες οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν να «συνδεθούν» με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν μετρημένες, και σε μια εξ΄αυτών, ο Σωκράτης Διούδης χρειάστηκε να κάνει μια σπουδαία επέμβαση για να αποφύγει η ομάδα του το «μοιραίο».

Επιθετικά, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να δημιουργήσει «ρήγματα» στον ΠΑΟΚ με τον Κουλιμπαλί, με τον Μπίσεσβαρ να αντιλαμβάνεται την «μοναξιά» του Βιεϊρίνια και να του δίνει βοήθειες. Ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν και κατάφερε να φέρει τη μπάλα στα άκρα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ, σκόραρε δις, με τον πρώτο βοηθό να σηκώνει σωστά τη σημαία του και να τα ακυρώνει, καθώς τόσο ο Βέρνμπλουμ στο 31’ όσο και ο Μάτος στο 42’ ήταν εμφανώς σε θέση οφ σάιντ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά, κάτι που εφάρμοσε με επιτυχία και αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό. Ο Μπίσεσβαρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με το χαμένο τετ-α-τετ στο 49’, και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς «μίλησε» σε ένα ακόμα ντέρμπι, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο 51’. Ο Παναθηναϊκό προσπάθησε να απαντήσει τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Μπουζούκη να χάνει σημαντική ευκαιρία, που ουσιαστικά ήταν και η τελευταία φάση για τους «πράσινους», οι οποίοι έδειξαν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που έδωσαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι.

Η φάση - κλειδί στην έκβαση της αναμέτρησης ήρθε στο 76΄, με τον Δημήτρη Λημνιό να σκοράρει 24’’ μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Δώνης είχε ετοιμάσει τα πλάνα του με βάση το 1-0 που παρέμενε μέχρι τότε, έχοντας σηκώσει τους Κάτσε και Μουνιέ, που τελικά πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο όταν είχε γίνει το 2-0. Ο Λέο Ζαμπά «σέρβιρε» στον Λημνιό, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον Πρίγιοβιτς, και ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε εκείνο το σημείο «κλείδωσε» τη νίκη.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (82’ Ουάρντα), Πέλκας (53’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (76’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Δώνης (77’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Καμπετσής (77’ Κάτσε), Μακέντα.

ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚποδόσφαιροΑλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςSuper League 1