Αθλητισμός|17.06.2021 19:27

Ουκρανία - Β. Μακεδονία 2-1: Πήγαινε για... περίπατο, νίκησε με άγχος

Newsroom

Ενα πεντάλεπτο ξέσπασμα της Ουκρανίας κι ένα διπλό χτύπημα των αστεριών της, Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ, ήταν αρκετό για να της εξασφαλίσει νωρίς-νωρίς ένα πολύτιμο τρίποντο απέναντι στη Β. Μακεδονία για τη 2η αγωνιστική του Euro 2020. Οι Ουκρανοί τα χρειάστηκαν στο β' ημίχρονο, στρώθηκαν αλλά τελικά επικράτησαν 2-1 κι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των 16 του τουρνουά, η οποία θα κριθεί στον «τελικό» με την Αυστρία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Η Ουκρανία άρχισε το ματς με την ορμή που έδειξε στο ξέσπασμα που έκανε απέναντι στους Ολλανδούς (παρά την ήττα με 3-2) στο διάστημα 75'-80' κατά το οποίο πέτυχε δύο γκολ και πάλι με τον Γιαρμολένκο και τον Γιάρεμτσουκ. Πίεσε ασφυκτικά τη Β. Μακεδονία και βρήκε νωρίς το πρώτο γκολ στο 29'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καραβάεφ έκανε το τακουνάκι κι ο Γιαρμολένκο από πλάγια θέση πλάσαρε εξαιρετικά γράφοντας το 1-0.

Και προτού προλάβουν να συνέλθουν ο Πάντεφ και η παρέα του, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα των Ουκρανών και πάλι σε διάστημα πέντε λεπτών, όπως με τους Οράνιε. Στο 34' ο Γιαρμολένκο έκανε την κάθετη πάσα, ο Γιάρεμτσουκ κινήθηκε στον χώρο, υποδέχθηκε την μπάλα, βγήκε τετ α τετ και πέτυχε το 2-0.

Η Βόρεια Μακεδονία μπήκε πάντως με αποφασιστικότητα στο β' ημίχρονο, είχε δοκάρι με τον Τραϊκόφσκι στο 55', ενώ στην εξέλιξη της φάσης κέρδισε πέναλτι. Ο Αλιόσκι στο 57' αστόχησε στην εκτέλεση καθώς νικήθηκε από τον Μπούστσαν, όμως στην επαναφορά, η μπάλα επέστρεψε στον άσο της Β. Μακεδονίας, που σούταρε στην κίνηση και μείωσε σε 2-1.

Το παιχνίδι άνοιξε, η Β. Μακεδονία αναθάρρησε αλλά τελικά παρά το ότι είχε ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Οι Ουκρανοί πάντως θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει πιο εύκολα το ματς αν ο Μαλινόβσκι δεν αστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι στο 83' καθώς ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο (77' Σίντουρτσουκ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (69' Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ (69' Μπεσέντιν), Μαλινόβσκι (90' + 2' Σόμπολ)

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτρίεφσκι, Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι (85' Τριχκόφσκι), Αλιόσκι, Νικόλοφ (46' Τραϊκόφσκι), Αντέμι (85' Ριστέβσκι), Μπάρντι (77' Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ, Σπιρόφσκι (46' Τσουρλίνοφ)

Βαθμολογία - 3ος όμιλος

Αυστρία 3 (3-1)

Ουκρανία 3 (4-4)

Ολλανδία 3 (3-2)

Β. Μακεδονία 0 (2-5)

Η τελευταία αγωνιστική - 21/6, 19.00

Β. Μακεδονία - Ολλανδία

Ουκρανία - Αυστρία

EuroΕθνική ΟυκρανίαςEuro 2021Euro 2020Εθνική Βόρειας Μακεδονίας