Αθλητισμός|17.06.2021 21:30

Δανία - Βέλγιο 1-2: Μέγας Ντε Μπρόινε και μεγάλη ανατροπή των Κόκκινων Διαβόλων

Newsroom

Μέγας είσαι Ντε Μπρόινε και θαυμαστά τα (ποδοσφαιρικά) έργα σου! Ο κορυφαίος Βέλγος ποδοσφαιριστής και φυσικός ηγέτης των Κόκκινων Διαβόλων, μολονότι προερχόταν από τραυματισμό, ήρθε από τον πάγκο στο ημίχρονο και... σχεδόν μόνος του οδήγησε το Βέλγιο σε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή (2-1) επί της εξαιρετικής αλλά άτυχης Δανίας. Οι Βέλγοι, αν και τα χρειάστηκαν, ουσιαστικά γίνονται η δεύτερη ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020 (αν και υπάρχει ένα απίθανο μαθηματικό σενάριο για τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς μεταξύ Ρωσίας, Βελγίου και Φινλανδίας)...

Ασίστ και γκολ ο Ντε Μπρόινε

Αντιθέτως, οι Δανοί που έμειναν για δεύτερο σερί ματς στο... μηδέν, παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση, θα παίξουν τα ρέστα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Ρωσία στοχεύοντας μόνο σε νίκη και ελπίζοντας (πέραν του να ηττηθεί η Φινλανδία στο άλλο ματς από το Βέλγιο) να ευνοηθούν και στις ισοβαθμίες καθώς πλέον είναι υπαρκτό το σενάριο ακόμη και για τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς μεταξύ Δανίας, Ρωσίας και Φινλανδίας.

Η Δανία πάντως ήταν εκείνη που στο ξεκίνημα του ματς θύμισε... Κόκκινους Διαβόλους. Μπήκε στο γήπεδο παθιασμένα και κυριολεκτικά πάτησε τους Βέλγους που δεν ήξεραν τι τους είχε χτυπήσει. Μόλις στο 2' ο Πόουλσεν άνοιξε το σκορ για τους Δανούς που συνέχισαν να πιέζουν και να προκαλούν προβλήματα στην αγνώριστη ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ο κόουτς του Βελγίου βλέποντας την ομάδα του σε αδιέξοδο, έριξε στη μάχη τον καλύτερο παίκτη του, ο οποίος όμως ήταν λαβωμένος κι είχε μείνει στον πάγκο λόγω τραυματισμού. Ο εκπληκτικός Κέβιν Ντε Μπρόινε μπήκε στο γήπεδο και με μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση, οδήγησε το Βέλγιο σε μια μεγάλη ανατροπή. Στο 55' ο Λουκάκου έκανε μια φοβερή κούρσα, πάσαρε προς τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος βρήκε τον επερχόμενο Τόργκαν Αζάρ, που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Και στο 77' ο αρχηγός του Βελγίου έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο αριστούργημά του με ένα μακρινό άπιαστο σουτ, που κατέληξε στα δίχτυα των Δανών (2-1), οι οποίοι πάντως πάλεψαν μέχρι τέλους με νύχια και με δόντια για να ισοφαρίσουν. Είχαν μάλιστα και δοκάρι με τον Μπρεϊθγουέιτ στα τελευταία λεπτά.

Συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα για Ερικσεν

Στο Στάδιο Πάρκεν, εκεί όπου το περασμένο Σάββατο συνέβη το συγκλονιστικό περιστατικό με την κατάρρευση του Δανού άσου Κρίστιαν Ερικσεν, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική καθώς πέραν του ότι οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο υπό τους ήχους του You'll never walk alone, στο 10ο λεπτό το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά και άπαντες, παίκτες, διαιτητές, προπονητές και φίλαθλοι, χειροκρότησαν για να τιμήσουν τον Ερικσεν.

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κίερ, Βέστεργκαρντ (84' Όλσεν), Μάλε, Βας (62' Στρίγκερ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72' Γιένσεν), Πόουλσεν (62' Νόργκααρντ), Ντάμσγκαρντ (72' Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

Βέλγο: Κουρτουά, Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Τ. Αζάρ (90+5' Βερμάλεν), Ντεντόνκερ (59' Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ, Καρασκό (59' Ε. Αζάρ), Λουκακού, Μέρτενς (46' Ντε Μπρόινε).

Βαθμολογία - 2ος όμιλος

Βέλγιο 6 (5-1)

Φινλανδία 3 (1-1)

Ρωσία 3 (1-3)

Δανία 0 (1-3)

Τελευταία αγωνιστική - 21/6, 22.00

Βέλγιο - Φινλανδία

Δανία - Ρωσία

Εθνική ΔανίαςEuro 2021EuroEuro 2020Εθνική ΒελγίουΚέβιν Ντε Μπρόινε