Αθλητισμός|19.06.2021 00:34

Αγγλία - Σκωτία 0-0: Ισόπαλο το βρετανικό ντέρμπι κι όλα ανοιχτά στον όμιλο

Newsroom

Η παραδοσιακή βρετανική μάχη της Αγγλίας με τη Σκωτία έληξε ισόπαλη δίχως τέρματα (0-0) και ο 4ος όμιλος του Euro 2020 πήρε φωτιά καθώς κανείς δεν εξασφάλισε τίποτα κι όλα είναι ανοιχτά ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, όπου θα κριθούν τα εισιτήρια της πρόκρισης στα ματς της Αγγλίας με την Τσεχία και της Σκωτίας με την Κροατία. Το ιστορικό ντέρμπι του Νησιού, το οποίο παρακολούθησαν στο Γουέμπλεϊ υπό βροχή (πώς αλλιώς θα διεξαγόταν αυτό το ματς άλλωστε...) περισσότεροι από 20.000 θεατές, είχε πάθος, δύναμη, ένταση αλλά και... μηδέν γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία των 34 μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Η Σκωτία δεν θύμισε σε τίποτα την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην πρεμιέρα του ομίλου απέναντι στην Τσεχία. Μπήκε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και τρομερό πάθος παίζοντας στα ίσια την Αγγλία, που είχε μεν δοκάρι με τον Στόουνς στο 11', θα μπορούσε δε να έχει δεχτεί γκολ, που εν τέλει απέτρεψε με τρομερή επέμβαση ο Πίκφορντ σε σουτ του Ο' Ντόνελ στο 30'. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα ήταν ανάλογη με τη Σκωτία να εξουδετερώνει όλα τα ατού των Αγγλων, να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αλλά να μην φτάνει στο πολυπόθητο πρώτο γκολ στο τουρνουά.

Αγγλία: Πίκφορντ, Τζέιμς, Στόουνς, Μινγκς, Σο, Ράις, Φίλιπς, Φόντεν (63' Γκρίλις), Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν (74' Ράσφορντ)

Σκωτία: Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, Ο' Ντόνελ, ΜακΓκιν, Γκίλμουρ (76' Αρμστρονγκ), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Τσε Ανταμς (86' Νίσμπετ), Ντάικς.

Bαθμολογία - 4ος όμιλος

Τσεχία 4 (3-1)

Αγγλία 4 (1-0)

Κροατία 1 (1-2)

Σκωτία 1 (0-2)

Τελευταία αγωνιστική (22/6, 22.00)

Αγγλία - Τσεχία

Κροατία - Σκωτία

EuroEuro 2021Εθνική ΣκωτίαςΕθνική ΑγγλίαςEuro 2020