Αθλητισμός|19.06.2021 18:36

Ουγγαρία - Γαλλία 1-1: Γκέλαραν οι Τρικολόρ, ελπίζουν οι Ούγγροι

Newsroom

Η εξαιρετική Ουγγαρία έβαλε φρένο στην πορεία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας, η οποία έδειξε ότι δεν είναι άτρωτη. Οι Ούγγροι που είχαν καλή παρουσία, παρά την ήττα με 3-0, μέχρι και το 85' του πρώτου αγώνα του 6ου ομίλου για το Euro 2020 με την Πορτογαλία, ύψωσαν ένα αμυντικό τείχος μπροστά στους Τρικολόρ, τους αιφνιδίασαν με ένα γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου και εν τέλει απέσπασαν μια πολύτιμη ισοπαλία (1-1) που πανηγυρίστηκε σαν νίκη στo κατάμεστο Φέρεντς Πούσκας στη Βουδαπέστη, καθώς διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, εφόσον βεβαίως νικήσουν τη Γερμανία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Από την άλλη, οι Γάλλοι έμπλεξαν σε περιπέτειες διότι γκέλαραν στο (θεωρητικά) ευκολότερο ματς του ομίλου και πλέον δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία στο φινάλε της φάσης των ομίλων.   

Οι Ούγγροι με την εξαιρετική άμυνά τους και το δυνατό παιχνίδι τους κατόρθωσαν να αποσυντονίσουν στο πρώτο μισάωρο τους Γάλλους, που άρχισαν να πιάνουν ρυθμό, να απειλούν και να πιέζουν στο διάστημα 30'-45'. Αντί όμως οι Τρικολόρ να σκοράρουν σε μια απ' τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι Ούγγροι ήταν εκείνοι που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα σοκάροντας τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου (45+2') η Ουγγαρία πραγματοποίησε μια εξαιρετική και ταχύτατη αντεπίθεση, βρήκε ανοργάνωτη τη γαλλική άμυνα και ο Φιόλα άνοιξε το σκορ (1-0). 

Η Γαλλία νιώθοντας πια την πίεση και τον κίνδυνο της ήττας, στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε πολύ πιο αποφασιστική και πιεστική. Η είσοδος του Ντεμπελέ στο 57' έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολική ανατροπή του σκηνικού καθώς έδωσε επιθετικότητα στους Τρικολόρ, που είχαν δοκάρι με τον άσο της Μπαρτσελόνα στο 59' προτού βρουν το γκολ της ισοφάρισης με έναν συμπαίκτη του στους Μπλαουγκράνα. Ο Γιορίς έκανε το βολέ, ο Μπαπέ κινήθηκε αστραπιαία αιφνιδιάζοντας την ουγγρική άμυνα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Γκριεζμάν με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-1.

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Μπότκα, Ατίλα Σζάλαϊ, Όρμπαν, Ναγκί, Φιόλα, Νέγκο, Σάφερ (76' Τσέρι), Κλάινχαϊσχερ (84' Λόβρενσιτς), Ρόλαντ Σαλάι, Άνταμ Σζάλαϊ (26' Νίκολιτς).

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ντιν, Πογκμπά (76' Τολισό), Καντέ, Ραμπιό (57' Ντεμπελέ - 87' Λεμάρ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (76' Ζιρού).

Βαθμολογία - 6ος όμιλος

Γαλλία 4 (1-1) - 2 αγ.

Πορτογαλία 3 (3-0) - 1 αγ.

Ουγγαρία 1 (1-3) - 2 αγ.

Γερμανία 0 (0-1) - 1 αγ.

Τελευταία αγωνιστική (23/6, 22.00)

Πορτογαλία - Γαλλία

Γερμανία - Ουγγαρία

EuroEuro 2021Εθνική ΓαλλίαςEuro 2020Εθνική Ουγγαρίας