Αθλητισμός|17.01.2019 10:26

Ολυμπιακός: Ερχεται ο Ζιλ Ντίας, έφυγαν Μάνος, Βρουσάι

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Είναι δεδοµένη η πρόθεση για την απόκτηση γκολκίπερ-ρεζέρβα, αλλά και ενός ακόµη εξτρέµ, µε τον Ζιλ Ντίας, ο οποίος παίζει δανεικός από τη Μονακό στη Νότιγχαµ, να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στον Πειραιά. Για κάποιους, µάλιστα, η απόκτησή του αποτελεί θέµα χρόνου, καθώς έχει επιτευχθεί προφορική συµφωνία µε όλους τους εµπλεκόµενους.

Οπως σας ενηµερώσαµε σχετικά, µετά και την αποχώρηση του νεαρού Βρουσάι, ο οποίος ανανέωσε το συµβόλαιό του (σ.σ.: έληγε το καλοκαίρι) και αποχώρησε ως δανεικός για την ολλανδική Βίλεµ, στο ρόστερ βρίσκονται ακόµη πέντε εξτρέµ. Αν αποκτηθεί και ο 22χρονος Πορτογάλος, λοιπόν, φτάνουµε στους έξι.

Είναι σαφές ότι κάποιος περισσεύει και ο κλήρος θα πέσει στον Ναουέλ ή στον Φετφατζίδη. Ο δεύτερος δεν θέλει να αποχωρήσει, αλλά µοιάζει ως ο πιο αδύναµος κρίκος, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θέλει να κάνει ο πρώτος. Αν ο Ναουέλ αναζητήσει αλλού περισσότερο χρόνο συµµετοχής, θα λύσει και τα χέρια των αρµοδίων.

Αν όχι, ο «Φέτφα» θα πρέπει να επανεξετάσει τις επιλογές του, εντός ή εκτός συνόρων. Πλην του Βρουσάι, από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη αποχώρησε χθες και ο ∆ηµήτρης Μάνος, ο οποίος θα συνεχίσει ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα έως το τέλος της σεζόν. Τον ήθελαν κι άλλες οµάδες της Λίγκας, όπως ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ, ωστόσο φαίνεται πως τον κέρδισε ο παλιός του γνώριµος από την Κρήτη και νυν προπονητής της οµάδας των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης.

Ντοναρούµα, αλλά...

Σε ό,τι αφορά τον αντι-Γιαννιώτη, που θα ενισχύσει τα δοκάρια πίσω από τον Ζοσέ Σα, ο Γιακούποβιτς της Λέστερ εµφανίζεται διαθέσιµος, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν τα χρήµατα που παίρνει στην αγγλική οµάδα (σ.σ.: πάνω από 1 εκατοµµύριο ευρώ ετησίως), έστω και κατά προσέγγιση, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τα ιταλικά σενάρια περί Ντοναρούµα. Στη γειτονική χώρα γράφτηκε ότι ο 28χρονος γκολκίπερ της Μίλαν και πρώην του Αστέρα Αντόνιο Ντοναρούµα είναι στη λίστα του Ολυµπιακού, αλλά υπάρχουν και σοβαρές ενστάσεις. Γιατί να φύγει από τους «ροσονέρι» ο Ντοναρούµα, που είναι «ρεζέρβα» του αδελφού του, Τζιανλουίτζι, για να αναλάβει αντίστοιχο ρόλο στον Ολυµπιακό; Εν ολίγοις, αυτό το θέµα θα ξεκαθαρίσει σύντοµα, αλλά ακόµη µάλλον δεν έχει βρεθεί ο  εκλεκτός 

Super League 1Ολυμπιακός