Αθλητισμός|22.06.2021 00:24

Φινλανδία - Βέλγιο 0-2: Απόλυτο το Βέλγιο πέρασε «τρένο» στους 16, ελπίζει αμυδρά η Φινλανδία

Newsroom

Παρά το ροτέισον και τις αλλαγές στην ενδεκάδα, η δυναμική του Βελγίου δεν άλλαξε και με νίκη επί της Φινλανδίας (2-0) πέτυχε το «3 στα 3», έφτασε τους εννέα βαθμούς κι ολοκλήρωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τη φάση των ομίλων του Euro 2020 δείχνοντας πιο έτοιμο από ποτέ για να κάνει την υπέρβαση. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και περιμένει έναν από τους τρίτους που θα προκύψουν από τους ομίλους 1, 4, 5 ή 6.

Από την άλλη πλευρά, οι μαχητικοί Φινλανδοί άγγιξαν το θαύμα της απευθείας πρόκρισης μέσω της δεύτερης θέσης που κρατούσαν μέχρι και το 74', αλλά ακόμη ελπίζουν (έστω και αμυδρά) καθώς στην τριπλή ισοβαθμία μπορεί να υστερούν απέναντι στη Δανία που εν τέλει αναδείχθηκε δεύτερη, αλλά υπερτερούν έναντι των Ρώσων κι ως εκ τούτου περιμένουν την έκβαση όλων των ομίλων για να διαπιστώσουν αν οι 3 βαθμοί και τα 1-3 γκολ μπορούν να τους στείλουν στην επόμενη φάση (ήδη πάντως βρίσκονται πίσω κι απ' τους Ελβετούς που ήδη κλείδωσαν την πρόκριση, κι απ' τους Ουκρανούς).

Ο  Μαρτίνεθ έδωσε ανάσες σε πολλούς παίκτες, όμως η ομάδα του, αν και το άφησε για το φινάλε, νίκησε τη Φινλανδία, η οποία πλησίασε το... θαύμα αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τον χρυσό βαθμό. Οι Κόκκινοι Διάβολοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους έκαναν το 3x3 σε όμιλο Euro και φεύγουν για τη Σεβίλλη, όπου θα δώσουν το επόμενο παιχνίδι τους για τη φάση των 16. 

Επειτα από μια μεγάλη μάχη που έδωσαν οι Φινλανδοί κι αφού προηγουμένως ακυρώθηκε ένα γκολ του Λουκάκου ως οφσάιντ, στο 74' το... τείχος γκρεμίστηκε. Υστερα από κόρνερ ο Βερμάλεν έκανε τη σκαστή κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στη συνέχεια στο χέρι του άτυχου, Χραντέτσκι, ο οποίος χρεώθηκε αυτογκόλ (0-1). Ολα πλέον είχαν τελειώσει και στο 81’ ο Λουκάκου έβαλε το γκολ που τόσο έψαχνε έπειτα από μια ακόμη ασίστ του Ντε Μπρόινε. Ηταν το 63ο του γκολ με την Εθνική ομάδα.

Φινλανδία: Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο'Σόνεσι, Ούρονεν (70' Άλχο), Λουντ, Σπαρβ (59' Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70' Κάουκο), Πούκι.

Βέλγιο: Κουρτουά, Τροσάρ (76' Μενιέ) - Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν - Σαντλί, Ντε Μπράινε, Βιτσέλ, Ντοκού (76' Μπατσουαγί), Λουκακού (84' Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.

Βαθμολογία - 2ος όμιλος

Βέλγιο 9 (7-1)

Δανία 3 (5-4)

Φινλανδία 3 (1-3)

Ρωσία 3 (2-7)

EuroΕθνική ΦινλανδίαςEuro 2020Euro 2021Εθνική Βελγίου