Αθλητισμός|23.06.2021 21:29

Σλοβακία - Ισπανία 0-5: Διαστημικοί Φούριας Ρόχας, έφυγαν για τα νοκ άουτ με Κροατία

Newsroom

Θύμισε πραγματική Ισπανία για πρώτη φορά στη διάρκεια του Euro 2020 και πήρε, ως δεύτερη στον 5ο όμιλο, το εισιτήριο για τη φάση των 16, όπου θα αναμετρηθεί με την Κροατία τη Δευτέρα (28/6) για μια θέση στα προημιτελικά. Οι Φούριας Ρόχας διέλυσαν τη Σλοβακία με 5-0 και έκαναν το χρέος τους έστω και την τελευταία αγωνιστική, ενώ λίγο έλειψε να τερματίσουν ακόμη και πρώτοι στον όμιλο, κάτι όμως που δεν συνέβη λόγω του νικητήριου γκολ των Σουηδών επί των Πολωνών (3-2) στο φινάλε του άλλου ματς του ομίλου.

Πετούσε φωτιές η Ισπανία

Εξαρχής η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδειξε διάθεση για να παίξει μπάλα, για να πιέσει, για να κυνηγήσει και γενικώς για να κυριαρχήσει μέσα στο γήπεδο. Και μολονότι οι οιωνοί δεν ήταν καλοί στο ξεκίνημα του ματς καθώς μόλις στο 12' ο Μοράτα νικήθηκε από τον Ντουμπράβκα σε εκτέλεση πέναλτι, στη συνέχεια η τύχη γύρισε. Στο 30' οι Ισπανοί δέχθηκαν ένα ανέλπιστο δώρο από τον Σλοβάκο γκολκίπερ, ο οποίος έπειτα από ένα σουτ του Σαράμπια στο οριζόντιο δοκάρι, κι αφού η μπάλα πήρε ύψος, αντί να τη διώξει σε κόρνερ, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του σε ένα απίστευτο αυτογκόλ, το τρίτο τερματοφύλακα σε αυτό το Euro!

Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει μέχρι που βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του Α' ημιχρόνου. Έπειτα από σέντρα του του Μορένο, ο Λαπόρτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0, ενώ στο 56' ο MVP των Ισπανών, Σαράμπια, με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα των ανήμπορων να αντιδράσουν Σλοβάκων, οι οποίοι στο τελευταίο ματς του ομίλου αυτοκτόνησαν κι έχασαν μέσα από τα χέρια τους το εισιτήριο της πρόκρισης καθώς όχι μόνο έπεσαν από τη δεύτερη θέση αλλά έβγαλαν και αρνητικό συντελεστή τερμάτων που τους έθεσε νοκ άουτ από την καλύτερη τετράδα των τρίτων.

Οι Ισπανοί ήταν ασταμάτητοι, και με τον Σαράμπια να βγάζει την ασίστ και τον Φεράν Τόρες να εκτελεί (4-0) στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 67' δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, και τον Κούτσκα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο δεύτερο σλοβακικό αυτογκόλ, οι Φούριας Ρόχας έφτασαν στο επιβλητικό 5-0 και σε μια πανηγυρική πρόκριση στους 16.

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χαρασλίν (69' Σουσλόφ), Κούτσκα, Χρόμαντα (46' Λόμποτκα), Μακ (69' Βάις), Χάμσικ, Ντούντα (46' Ντούρις).

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77' Ανταμά Τραορέ), Ερικ Γκαρσία (Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε, Μπουσκέτς (71' Τιάγκο), Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα (66' Φεράν Τόρες), Μορένο (77' Οιαρθάμπαλ).

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

Σουηδία 7 (4-2)

Ισπανία 5 (6-1)

Σλοβακία 3 (2-7)

Πολωνία 1 (4-6)

Όλες οι ειδήσεις

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Συμφωνία των Πρεσπών: «Παγώνει» η κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία

Δολοφονία - Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στις Αρχές ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν από το Μάτι: Στοίβες τα ξερόκλαδα-εστίες πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Εθνική ΣλοβακίαςEuro 2021Euro 2020EuroΕθνική Ισπανίας