Αθλητισμός|23.06.2021 21:36

Σουηδία - Πολωνία 3-2: Πρώτοι και... καλύτεροι οι Σουηδοί, έθεσαν νοκ άουτ την Πολωνία

Newsroom

Τα δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν έφτασαν στην Πολωνία για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει την πολυπόθητη νίκη κόντρα στη Σουηδία, η οποία σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική παρουσία της στον 5ο όμιλο του Euro 2020. Οι Βίκινγκς αν και άρχισαν ως αουτσάιντερ στον όμιλο, επικράτησαν 3-2 των Πολωνών, έμειναν αήττητοι και τερμάτισαν στην πρώτη θέση. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να κρατήσει όρθια την ομάδα του μετά το 2-0 των Σουηδών με τα δύο γκολ του εκπληκτικού Φόρσμπεργκ, ισοφάρισε με δύο προσωπικά γκολ (2-2) αλλά ο Κλάεσον στο 94' έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα που τέθηκε νοκ άουτ από τη συνέχεια του τουρνουά.

Φόρσμπεργκ vs Λεβαντόβσκι

Οι Σουηδοί μπήκαν στο ματς με τον…αέρα της (εξασφαλισμένης) πρόκρισης στους «16» του Euro, εν αντιθέσει προς τους Πολωνούς οι οποίοι ήθελαν μόνο τη νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση. Στο 2' ο Έμιλ Φόρσμπεργκ με όμορφη ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έγραψε το 1-0.

Ο Λεβαντόβσκι έχασε τα... άχαστα, ο Ολσεν έπιασε τα... άπιαστα και τελικά οι Σουηδοί στο 59' βρήκαν και δεύτερο γκολ και πάλι με τον ίδιο σκόρερ. Ο Κουλουσέφσκι διένυσε το μισό γήπεδο και στο κατάλληλο τάιμινγκ έστρωσε την μπάλα στον Φόρσμπεργκ, ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα…συστημένη στα δίχτυα (2-0).

Οι Πολωνοί απέκτησαν ξανά σφυγμό στο 61' με ένα γκολ που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Λεβαντόφσκι. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου εκτέλεσε όπως μόνο αυτός ξέρει μειώνοντας σε 2-1 και στο 84' με πλασέ και πάλι στυλ αλά Λεβαντόβσκι ισοφάρισε (2-2) αναπτερώνοντας το ηθικό της ομάδας του που κυνήγησε την ανατροπή αλλά στο φινάλε, έχοντας πια ανοιχτεί για να σκοράρει, δέχθηκε το γκολ που έβαλε ταφόπλακα στα όνειρά των Πολωνών.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ (68΄Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77΄Κλάεσον), Κουάισον (55΄Κουλουσέφσκι), Ίσακ (68΄Μπεργκ).

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61΄Ζβίετσοκ), Κριχόβιακ (78΄Πλακέτα), Κλιχ (73΄Κοζλόφσκι), Πούχαζ (46΄Φρανκόφσκι), Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

Σουηδία 7 (4-2)

Ισπανία 5 (6-1)

Σλοβακία 3 (2-7)

Πολωνία 1 (4-6)

Όλες οι ειδήσεις

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Συμφωνία των Πρεσπών: «Παγώνει» η κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία

Δολοφονία - Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στις Αρχές ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν από το Μάτι: Στοίβες τα ξερόκλαδα-εστίες πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Εθνική ΣουηδίαςEuroEuro 2021εθνική ΠολωνίαςEuro 2020