Αθλητισμός|24.06.2021 00:59

Γερμανία - Ουγγαρία 2-2: Γλίτωσαν το κάζο οι Γερμανοί που πάνε σε «τελικό» με Αγγλία!

Newsroom

Η απίθανη Ουγγαρία προσπάθησε πολύ για να κάνει την έκπληξη του τουρνουά πετώντας εκτός διοργάνωσης τη Γερμανία. Τα Πάντσερ τα χρειάστηκαν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκλειστούν, είδαν τον χάρο με τα μάτια τους αλλά τελικά έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε χάρη σε ένα γκολ του Γκορέτσκα στο 84'. Πήραν ισοπαλία (2-2), τερμάτισαν δεύτεροι στον 6ο όμιλο (στη διάρκεια του ματς είχαν μείνει ακόμη και τέταρτοι) και πλέον πάνε στα νοκ άουτ του Euro 2020 για «τελικό» με την Αγγλία στο Γουέμπλει!

Προκάλεσαν σοκ οι Ούγγροι

Το παιχνίδι πάντως δεν ήταν παράσταση για έναν ρόλο όπως πολλοί περίμεναν στο ξεκίνημά του, κυρίως διότι είχε προηγηθεί η επιβλητική νίκη των Γερμανών επί των Πορτογάλων. Ενώ λοιπόν άπαντες περίμεναν ότι η Ουγγαρία απλώς θα έπαιζε τον ρόλο του κομπάρσου στον όμιλο, στο 11' ο Ανταμ Σαλάι με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ επιτυγχάνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και απείλησαν στο 23' με τον Χούμελς που είχε δοκάρι αλλά έφτασαν μέχρι το ημίχρονο δίχως άλλη καλή στιγμή.

Το προβληματικό παιχνίδι των Γερμανών, προσωρινά φάνηκε να διασώζεται από την γκέλα του γκολκίπερ των Ούγγρων, Γκουάλτσι, ο οποίος στο 66' έπιασε... αέρα, ο Χούμελς έκανε την ασίστ με το κεφάλι και ο Χαβερτς απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας (1-1). Προηγουμένως πάντως η Ουγγαρία είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ σε εκτέλεση φάουλ του Ρ. Σάλαι.

Απαντες θεώρησαν ότι το... έργο τελείωσε για την Ουγγαρία μετά την επίτευξη του γκολ. Ωστόσο, οι εκπληκτικοί Ούγγροι με τη σέντρα, κι αφού άλλαξαν μερικές πάσες, σκόραραν ξανά (1-2). Ο Ανταμ Σάλαι έβγαλε την ασίστ προς τον Σάφερ, ο οποίος πρόλαβε την κακή έξοδο του Νόιερ και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τη λύση για την αποφυγή του κάζου της Γερμανίας έδωσε ο Γκορέτσκα, ο οποίος έπειτα από ωραίο passing game μέσα στην περιοχή των Ούγγρων, σούταρε με δύναμη και ισοφάρισε σε 2-2 διασώζοντας το γόητρο των Πάντσερ...

Πριν από τη σέντρα, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ουγγαρίας, ένας φίλαθλος που κρατούσε μια σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έφτασε μπροστά στους Ούγγρους παίκτες κουνώντας την επιδεικτικά.

T

Γερμανία: Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Γκόσενς, Κρόος, Γκιντογάν (58' Γκορέτσκα), Σανέ, Χάβερτς (67' Βέρνερ), Γκνάμπρι (68' Μίλερ)

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Νέγκο, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα (88' Νίκολιτς), Κλαϊνχάισλερ (89' Λόβρενσιτς), Νατζ, Σέφερ, Ρόλαντ Σάλαϊ (74' Σον), Άνταμ Σάλαϊ (82' Βάργκα)

Βαθμολογία - 6ος όμιλος

Γαλλία 5 (4-3)

Γερμανία 4 (6-5)

Πορτογαλία 4 (7-6)

Ουγγαρία 2 (4-6)

Όλες οι ειδήσεις

Μονή Πετράκη: 10 οι τραυματίες από την επίθεση - Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης

Μάσκες - απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλες οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ζάεφ για το tweet του: Κάποιες φορές γίνονται λάθη – Δεν είναι λόγος να παγώσει η συμφωνία

Δολοφονία - Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στις Αρχές ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν από το Μάτι: Στοίβες τα ξερόκλαδα-εστίες πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Euro 2021EuroΕθνική ΟυγγαρίαςΕθνική ΓερμανίαςEuro 2020