Αθλητισμός|24.06.2021 00:51

Πορτογαλία - Γαλλία 2-2: Με... ιστορικό Κριστιάνο πέρασαν ως τρίτοι οι Πορτογάλοι

Newsroom

Σε μια... επανάληψη του τελικού του Euro 2016, η Πορτογαλία και η Γαλλία, έπειτα από ένα τρομερό παιχνίδι, αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και πλέον ετοιμάζονται για τη φάση των 16 του Euro 2020 εκεί όπου οι μεν Γάλλοι θα συναντήσουν τους Ελβετούς, οι δε Πορτογάλοι τους Βέλγους σε ένα πολύ... ζόρικο ζευγάρι. Το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό και εξελίχθηκε σε σόου των άλλοτε συμπαικτών στη Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχαν από δύο γκολ. Μάλιστα για τον Κριστιάνο η επίτευξη των δύο τερμάτων είχε ιστορική σημασία καθώς έφτασε τα 109 με τη φανέλα της Πορτογαλίας κι ισοφάρισε την εκπληκτική επίδοση του Ιρανού Αλί Νταεΐ. Κανείς άλλος δεν έχει τέτοιο αριθμό τερμάτων με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Πορτογαλία μπήκε στο παιχνίδι πατώντας καλύτερα στο γήπεδο. Κυριάρχησε στα χαφ, είχε περισσότερο νεύρο και μεγαλύτερη διάθεση, κυνήγησε μπάλες, έτρεξε περισσότερο και εν τέλει έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ στο 31' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο (1-0).

Οι Γάλλοι αφυπνίστηκαν, ανέβασαν την απόδοσή τους αλλά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης ανέλπιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+2'), έπειτα από ένα σπρώξιμο του Νέλσον Σεμέδο στον Μπαπέ εντός περιοχής. Ο διαιτητής Λαόθ καταλόγισε το δεύτερο πέναλτι στο ματς και ο Μπενζεμά ήταν εύστοχος στην εκτέλεση για το 1-1.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Γαλλία έκανε την ολική ανατροπή με τον Μπενζεμά και πάλι, αυτή τη φορά να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των Πορτογάλων και να εκτελεί ιδανικά υπογράφοντας το 2-1

Στο 58' όμως οι Πορτογάλοι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκαν γκολ από πέναλτι. Ο CR7 το κέρδισε «προκαλώντας» το χέρι του Κουντέ και το εκτέλεσε εύστοχα για δεύτερη φορά φτάνοντας τα 109 με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, ισοφαρίζοντας τη μυθική επίδοση του Ιρανού θρύλου Αλί Νταεΐ.

Η Γαλλία απείλησε στο 68' με τρομερό σουτ του Πογκμπά, ο οποίος νικήθηκε από τον Πατρίσιο που έκανε απίστευτη επέμβαση αλλά κι απ' το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Πορτογάλος γκολκίπερ έβγαλε κι άλλο απειλητικό σουτ.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Ρούμπεν Ντίας, Σεμέντο (79' Νταλότ), Γκερέιρο, Ντανίλο (46' Παλίνια), Ζοάο Μουτίνιο (72' Ρούμπεν Νέβες), Ρενάτο Σάντσες (88' Ολιβέιρα), Ζότα, Μπερνάρντο Σίλβα (72' Μπρούνο Φερνάντες), Κριστιάνο Ρονάλντο

Γαλλία: Γιορίς, Κιμπεμπέ, Βαράν, Κουντέ, Ερναντές (46' Ντιν, 52' Ραμπιό), Καντέ, Πογκμπά, Τολισό, Γκριεζμάν (87' Σισοκό), Μπαπέ, Μπενζεμά.

Βαθμολογία - 6ος όμιλος

Γαλλία 5 (4-3)

Γερμανία 4 (6-5)

Πορτογαλία 4 (7-6)

Ουγγαρία 2 (4-6)

Όλες οι ειδήσεις

Μονή Πετράκη: 10 οι τραυματίες από την επίθεση - Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης

Μάσκες - απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλες οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ζάεφ για το tweet του: Κάποιες φορές γίνονται λάθη – Δεν είναι λόγος να παγώσει η συμφωνία

Δολοφονία - Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στις Αρχές ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν από το Μάτι: Στοίβες τα ξερόκλαδα-εστίες πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Εθνική ΠορτογαλίαςΕθνική ΓαλλίαςEuro 2021Euro 2020Euro