Αθλητισμός|24.06.2021 17:09

UEFA: Απόφαση σταθμός για το ποδόσφαιρο - Τέλος το εκτός έδρας γκολ

Newsroom

Εδώ και πολύ καιρό η UEFA σκεφτόταν το ενδεχόμενο την κατάργηση του «εκτός έδρας γκολ», το οποίο μετρούσε για… 1,5 γκολ και έδινε προβάδισμα στην ομάδα που θα σκόραρε μακριά από το γήπεδό της. Ο συγκεκριμένος κανόνας ήταν βασικός λόγος για πολλές μεγάλες έπληξες και ανατροπές στο ποδόσφαιρο και η κατάργησή του σίγουρα γεννά ερωτηματικά στους φιλάθλους.

Αναλυτικότερα, η UEFA αποφάσισε και επίσημα πως από τη σεζόν 2021/22 ο κανόνας του «εκτός έδρας γκολ» δε θα ισχύει στις διοργανώσεις της. Η απόφαση θα ισχύει για όλους, δηλαδή σε άνδρες, γυναίκες και νέους.

T

Ετσι, με την αποδοχή αυτής της πρότασης και την άμεση εφαρμογή της, η UEFA προχωρεί σε «επανάσταση», μια και ο κανονισμός του «εκτός έδρας γκολ» υπήρχε στις διοργανώσεις της εδώ και 56 ολόκληρα χρόνια, καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων! 

Πλέον, όταν οι δύο αντίπαλοι έχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις τους θα παίζουν παράταση και, φυσικά, αν δεν προκύψει κι εκεί νικητής θα οδηγούμαστε στα πέναλτι. 

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού: Συναγερμός στην Κρήτη – Έκτακτη σύσκεψη με συμμετοχή Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Γλυκά Νερά: Αίτημα της οικογένειας της Καρολάιν για αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας

«Αντεστραμμένη Τάξη»: Μάθημα στο σπίτι, ασκήσεις στην… τάξη για τους μαθητές

Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα για την επίθεση με καυστικό υγρό

γκολUEFAποδόσφαιρο