Αθλητισμός|29.06.2021 17:53

Επεσε αμαχητί ο Τσιτσιπάς - Πρόωρος αποκλεισμός στο Wimbledon

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται ότι έμεινε στις αρετές της καταπληκτικής πορείας που πραγματοποίησε στο Roland Garros φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Σαν να έμεινε το μυαλό του στο Παρίσι και να μην πήγε ποτέ στο Λονδίνο, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας έκανε μια άκρως απογοητευτική εκκίνηση στο Wimbledon και αποκλείστηκε πρόωρα στην πρώτη μεγάλη έκπληξη που καταγράφηκε στο αγγλικό όπεν. Ο Τσιτσιπάς έπεσε αμαχητί με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-3) καθώς ο Αμερικανός Φρανσουά Τιαφό, νούμερο 57 στον κόσμο, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο κορτ και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη - την πρώτη του απέναντι σε παίκτη του Τοπ 5 - και μια σπουδαία πρόκριση.

Εκτός αγώνα ο Τσιτσιπάς

Αντιθέτως, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν άρχισε καλά την πορεία του ως νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, έδειξε να βρίσκεται εκτός ρυθμού, χωρίς ένταση αλλά και δίχως αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Δεν είχε λύσεις και απαντήσεις στα χτυπήματα του Τιαφό και δεν είχε καν... νεύρο για να αντιδράσει. Ισως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι από το χώμα πήγε απευθείας στο γρασίδι χωρίς αγώνες σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη επιφάνεια. Ηταν μια κακή μέρα στη... δουλειά, κι ένας ακόμη αποκλεισμός (ο τρίτος σε τέσσερις παρουσίες στο Wimbledon) μόλις στον πρώτο γύρο.

Ο Τιαφό αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά στο πρώτο γκέιμ, του έκανε μπρέικ και κρατώντας μέχρι τέλους το σερβίς του, πήρε το πρώτο σετ με 6-4 έπειτα από 36 λεπτά.

Το δεύτερο σετ άρχισε πιο ισορροπημένα με τους δυο αντίπαλους να κυριαρχούν στο σερβίς τους μέχρι και το 4-4. Σε εκείνο το σημείο, ο Τιαφό βρήκε την... τρύπα στο κακό σερβίς του Τσιτσιπά και στις λανθασμένες επιλογές του κι έκανε το πρώτο μπρέικ στο σετ και το δεύτερο προσωπικό στο παιχνίδι για το 5-4. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντισταθεί και να αντιδράσει, είχε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο μπρέικ αλλά ο Τιαφό αμύνθηκε σωστά και εν τέλει καθάρισε το γκέιμ και το σετ (6-4) έπειτα από 42 λεπτά φτάνοντας στα 2-0 σετ.

Εχοντας πάρει... φόρα ο εκπληκτικός Τιαφό άρχισε και το τρίτο σετ με μπρέικ στον Τσιτσιπά, ο οποίος προσπάθησε πολύ στο ένατο γκέιμ για το πολυπόθητο μπρέικ, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ. Ο Αμερικανός άντεξε στην πίεση του Ελληνα τενίστα έφτασε στο 5-3 και έκλεισε το σετ και το παιχνίδι με ένα ακόμη μπρέικ στον Ελληνα πρωταθλητή για το 6-3.

Αναβλήθηκε λόγω βροχής το ματς της Σάκκαρη

Σε αντίθεση με τον Στέφανο Τσιτσιπά που είχε την τύχη να αγωνίζεται στο court 1 που διαθέτει οροφή που κλείνει, ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με την Αράτχα Ρους που ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα της Δευτέρας (28/6) αναβλήθηκε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για την Τρίτη (29/6).

Όλες οι ειδήσεις

Freedom pass: Πώς θα λειτουργεί και πού θα χρησιμοποιείται - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκά Νερά: Όλο το σκεπτικό της εισαγγελέως για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Freedom pass: 150 ευρώ στους νέους - «Τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε με εμβόλιο», είπε ο Μητσοτάκης

Εμβόλιο AstraZeneca - Νέα προειδοποίηση ΕΟΦ: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

Το «Πηγάδι της Κόλασης»: Η μυστηριώδης τρύπα που βγάζει αφόρητη μυρωδιά και παραμένει ανεξερεύνητη

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΓουίμπλεντον