Αθλητισμός|01.07.2021 15:22

Λονδρέζικος περίπατος της Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Wimbledon

Newsroom

Με φόρα από το Παρίσι η Μαρία Σάκκαρη άρχισε ιδανικά το Wimbledon. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν είχε κανένα πρόβλημα στη μετάβαση από το χώμα στο γρασίδι και πέτυχε μια άνετη νίκη επί της Αράντσα Ρους (νο. 84) με 6-1, 6-1 σε μόλις 49 λεπτά! Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με την Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς (νο. 46), η οποία επικράτησε της Σαμάνθα Στόσουρ.

Σάκκαρη: Εκκίνηση με το δεξί

Σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που έδειξε επηρεασμένος από την αλλαγή τερέν, η Σάκκαρη, νο. 18 στον κόσμο, χωρίς να έχει παίξει άλλο ματς στο χορτάρι, δεν είχε κανένα πρόβλημα προσαρμογής και πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση.  Σέρβιρε εξαιρετικά (είχε 7 άσους), ήταν επιθετική (19 winners, 14 αβίαστα λάθη) και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην 30χρονη Ολλανδέζα. Πήρε 15/15 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς της και 13/17 πίσω από το δεύτερο!

Έχασε το πρώτο γκέιμ του αγώνα και μετά πήρε 11 συνεχόμενα, για να φτάσει και σε διπλό ματς πόιντ στο 6-1, 5-0. Η Ρους τελικά κατάφερε να μείνει ζωντανή στο σημείο αυτό, αλλά μόνο για λίγα λεπτά αφού στη συνέχεια η Μαρία έκλεισε πανηγυρικά τον αγώνα. Είναι η τέταρτη φορά που περνάει στον δεύτερο γύρο, ενώ η καλύτερή της εμφάνιση έγινε το 2017 όταν είχε προκριθεί στον τρίτο γύρο.

Όλες οι ειδήσεις

Πώς θα λειτουργήσουν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι εστίασης και διασκέδασης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ανακοινώσεις για τους πίνακες Πικάσο και Μοντριάν - «Η Εθνική Πινακοθήκη επουλώνει το μέγιστο τραύμα της»

Προανακριτική: «Παράβαση καθήκοντος» καταλογίζει η ΝΔ στον Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Eμβόλιο: Ολοταχώς για τρίτη δόση από Σεπτέμβριο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Τι μελετούν οι ειδικοί

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πως μπορείτε να το εκδώσετε - Η διαδικασία στην πλατφόρμα

ΤένιςΜαρία ΣάκκαρηΓουίμπλεντον