Αθλητισμός|01.07.2021 15:44

Μαρία Σάκκαρη: Πρόωρος αποκλεισμός από το Wimbledon

Newsroom

Οσο άσχημα έκλεισε ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με την Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς το βράδυ της Τετάρτης (30/6) άλλο τόσο άσχημα άρχισε το ίδιο παιχνίδι κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (1/7) στο Wimbledon. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που αρχικά... σώθηκε απ' το σκοτάδι καθώς έχασε το πρώτο σετ από τη Ρότζερς και στη συνέχεια το παιχνίδι διεκόπη λόγω ελλιπούς φωτισμού στο γήπεδο, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός καθώς ηττήθηκε και στο δεύτερο σετ που έγινε αρκετές ώρες αργότερα. Η Σάκκαρη πλήρωσε τα λάθη της, ηττήθηκε 2-0 σετ (7-5, 6-4) και αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς, μόλις στον δεύτερο γύρο του αγγλικού όπεν.

Σάκκαρη: Πλήρωσε τα λάθη της

Δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια πορεία ανάλογη με εκείνη που έκανε προ εβδομάδων στο Roland Garros, όπου έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό. Ετσι ακολούθησε τον δρόμου του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος μετά την παρουσία στον τελικό του γαλλικού όπεν, επίσης αποκλείστηκε πρόωρα από το Wimbledon. Η Ρότζερς ήταν πιο συγκεντρωμένη και είχε απαντήσεις σε όλα τα χτυπήματα της Σάκκαρη και προκρίθηκε δίκαια στην επόμενη φάση, όπου θα αναμετρηθεί με τη Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν (Νο.20).

Η επανεκκίνηση του αγώνα το μεσημέρι της Πέμπτης (1/7) έγινε από το δεύτερο σετ με τη Σάκκαρη να δείχνει πιο συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στον στόχο της. Εφτασε στο 3-3 αλλά μολονότι μέχρι εκείνο το σημείο κυριαρχούσε στο σερβίς της έχοντας έξι άσους, υπέπεσε σε διαδοχικά double fault δίνοντας ένα εύκολο μπρέικ στη Ρότζερς για το 4-3. Η Αμερικανίδα κράτησε, έστω και δύσκολα το σερβίς της για το 5-3, η Σάκκαρη πλησίασε σε απόσταση ενός γκέιμ (5-4) και στη συνέχεια έπαιξε για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Κακό ξεκίνημα για Σάκκαρη

Την προηγούμενη ημέρα, η Σάκκαρη δεν άρχισε καλά τον αγώνα καθώς έχασε το πρώτο σετ με 7-5 έπειτα από 57 λεπτά. Με αρκετά προβλήματα στο δεύτερο σερβίς (7/20 πόντους) η Σάκκαρη δέχτηκε συνολικά τρία μπρέικ, αλλά είχε απάντηση μόνο στα δύο. Για την ακρίβεια, έχασε για πρώτη φορά το σερβίς της στο τρίτο γκέιμ (1-2), κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3, όμως είδε την αντίπαλό της να σημειώνει ένα ακόμα μπρέικ στο 4-4 και να παίρνει τις μπάλες στα χέρια της για να σερβίρει για το 0-1.

Μπόρεσε να μείνει όρθια στο σημείο αυτό, ωστόσο δεν κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια (5-6), με αποτέλεσμα η 28χρονη Αμερικανίδα (Νο.46) να «γράψει» στο επόμενο γκέιμ το 0-1. Πήγε για λίγο στα αποδυτήρια η Ρότζερς και όταν γύρισε, οι δύο κοπέλες ενημερώθηκαν ότι ο αγώνας δεν θα συνεχιζόταν, καθώς είχε αρχίσει να πέφτει σκοτάδι στο Λονδίνο...

Όλες οι ειδήσεις

Εστίαση – Διασκέδαση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα μέτρα

Κορονοϊός – Προειδοποίηση ΠΟΥ: Έρχεται νέο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη

Πελώνη για εμβολιασμούς 15 έως 17 ετών: Ξεκινούν μόλις δώσει το «πράσινο» φως η Επιτροπή

Freedom Pass: Πότε και πώς θα πάρουν την «κάρτα ελευθερίας» οι νέοι 18-25

Μαρία ΣάκκαρηΤένιςΓουίμπλεντον