Αθλητισμός|03.07.2021 18:16

Formula 1: Ξανά pole position o Φερστάπεν, τρομερός Νόρις, 4ος ο Χάμιλτον

Newsroom

Tην τρίτη σερί pole position και την έβδομη συνολικά στην καριέρα του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος όλων στις κατατακτήριες δοκιμές του αυστριακού Γκραν Πρι. Ο Ολλανδός ήταν εξαιρετικός με τη Red Bull κι άντεξε στην πίεση του τρομερού Λάντο Νόρις, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με την McLaren, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο έτερος οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρες.

Τέταρτος ο Χάμιλτον

Αντιθέτως, ο Λιούις Χάμιλτον που ήδη βρίσκεται πίσω στη μάχη για τη διατήρηση του τίτλου, θα έχει δύσκολο έργο κατά την εκκίνηση καθώς θα έχει μπροστά του τρία μονοθέσια έχοντας τερματίσει τέταρτος, ενώ πέμπτος έμεινε ο Μπότας, επιβεβαιώνοντας την καθοδική πορεία της Mercedes. Απογοητευτική ήταν η παρουσία των δύο Ferrari με τον Σάινθ να μένει ενδέκατος και τον Λεκλέρκ δωδέκατος.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης έχεις ως εξής: Φερστάπεν, Νόρις, Πέρες, Χάμιλτον, Μπότας, Γκασλί, Τσουνόντα, Φέτελ, Ράσελ, Στρολ, Σάινθ, Λεκλέρκ, Ρικιάρντο, Αλόνσο, Τζιοβινάτσι, Ραϊκόνεν, Οκόν, Λατίφι, Σουμάχερ, Μαζέπιν.

T

Απίθανη φωτογραφία Φερστάπεν - Νόρις

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Φερστάπεν ήταν νέος στη Formula 1 και ο Νόρις ονειρευόταν να γίνει οδηγός στη Formula 1. Μερικά χρόνια μετά κάνουν το 1-2!

T

Μέχρι το 2023 στη Mercedes o Χάμιλτον

Στο μεταξύ, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, υπέγραψε διετή ανανέωση του συμβολαίου του, που τον διατηρεί στη Mercedes μέχρι και το 2023, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομάδα, λίγο πριν από την έναρξη των προκριματικών του αυστριακού GP. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για δύο ακόμη χρόνια. Έχουμε επιτύχει τόσο πολλά, αλλά έχουμε ακόμα πολλά να επιτύχουμε, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας», δήλωσε ο 36χρονος Βρετανός.

Η ανακοίνωση της Mercedes ανέφερε τα εξής: «Η Mercedes-AMG Petronas F1 Team είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια διετή επέκταση της συνεργασίας της με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, για να συνεχίσει μια σχέση που έχει γίνει η πιο επιτυχημένη μεταξύ ενός οδηγού και μιας ομάδας στην ιστορία της F1. Ο Λιούις θα είναι οδηγός της Mercedes το 2022 και το 2023».

Με την ανανέωση  αυτή ο Χάμιλτον να συμπληρώσει έντεκα σεζόν με τη Mercedes, τη μεγαλύτερη περίοδο για έναν οδηγό με την ίδια ομάδα της Fοrmula 1.

Όλες οι ειδήσεις

Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Ανοιχτό ενδεχόμενο να απαιτείται green pass ή τεστ κορονοϊού

Κρήτη: Η τραγική ειρωνεία για τη Γαλλίδα τουρίστρια– Τα δέκα λεπτά που θα της έσωζαν τη ζωή

Μετάλλαξη Δέλτα: Θα επικρατήσει σύντομα στην Ελλάδα, λένε οι λοιμωξιολόγοι

Ταξίδι με πλοίο: Η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού – Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Η μητέρα της έδωσε 20.000 ευρώ στον Αναγνωστόπουλο πριν τη δολοφονία

Red BullMcLarenFormula 1MercedesΜαξ ΦερστάπενΛάντο ΝόριςΛιούις ΧάμιλτονGP Αυστρίας