Αθλητισμός|04.07.2021 19:11

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ελληνίδες αθλήτριες που έφτασαν στο Τόκιο μιλούν για όσα συνάντησαν

Newsroom

Τις συνθήκες που επικρατούν στο Τόκιο αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων περιέγραψαν στο OPEN οι  κωπηλάτριες Αννέτα Κυρίδου, Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Οι τρεις πρωταθλήτριες, που ανήκουν στους πρώτους Έλληνες αθλητές που έφτασαν στο Τόκιο μίλησαν για το ταξίδι τους, τις προπονήσεις αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις τους από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Αναλυτικά όσα είπαν οι τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες:

Για το ταξίδι στο Τόκιο

«Φτάσαμε στο Τόκιο μετά από 11μιση ώρες, πήραμε το αεροπλάνο από Φρανκφούρτη. Όταν φτάσαμε μας είπαν να περιμένουμε στο αεροπλάνο μέχρι να κατέβουν όλοι οι άλλοι επαφές και να μην έρθουμε σε επαφή με τους υπόλοιπους πολίτες. Μετά περάσαμε από έλεγχο 4 ωρών, χρησιμοποιήσαμε μια εφαρμογή, περάσαμε ελέγχους και κάναμε PCR τεστ, τα οποία περιμέναμε να βγούμε. Μπήκαμε και βγήκαμε από ξεχωριστές εισόδους και εξόδους. Μετά πήγαμε κατευθείαν στο λεωφορείο, στο αεροδρόμιο δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά, απαγορευόταν, κινούμασταν με συνοδό».

Για το ξενοδοχείο τους

«Δεν επιτρέπεται να βγούμε εκτός ξενοδοχείου. Ότι χρειαζόμαστε, είτε από σουπερμάρκετ είτε από οτιδήποτε το γράφουμε σε χαρτί και πηγαίνει άνθρωπος από τη διοργάνωση και μας το φέρνει. Φαγητό τρώμε σε συγκεκριμένο χώρο και παντού περπατάμε με τις κάλτσες μέσα στο ξενοδοχείο. Με το που μπαίνουμε μας βάζουν να τα βγάλουμε και να τα αφήσουμε στην είσοδο».

Για τις προπονήσεις και τα τεστ κορονοϊού

«Κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε PCR τεστ, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε εδώ, έχουν βάλει κίτρινες ταινίες ώστε να περπατάμε από συγκεκριμένο δρομάκι για να μην ερχόμαστε σε επαφή με άλλους και φοράμε παντού -εκτός από τη βάρκα- τις μάσκες μας».

Για τις πρώτες εντυπώσεις

«Έχει πολύ πράσινο είναι πολύ όμορφα όσο έχουμε δει από το λεωφορείο, το φαγητό μόνο είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας και δυσκολευόμαστε να το φάμε».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα Μέθανα: Ρίψεις νερού από αεροσκάφη και ελικόπτερα

Νέα μέτρα: Αυξάνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους - Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις

Εμβόλιο Pfizer: Ποιοι χρειάζονται τρίτη δόση

Πανελλήνιες 2021: Πέντε τμήματα του Μηχανογραφικού για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Αναγνωστόπουλος έγραψε το οικόπεδο στο όνομά του

Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΙαπωνίαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΤόκιο