Αθλητισμός|05.07.2021 11:51

Wimbledon: Η 18χρονη Βρετανίδα, που έχει ξετρελάνει τους οπαδούς του τένις 

Newsroom

Η Emma Raducanu (Έμα Ραντουκάνου), 18 χρονών, κέρδισε τις εντυπώσεις χιλιάδων οπαδών με την νίκη της επί της Sorana Cirstea, Νο 45 στον κόσμο, στο Wimbledon το Σάββατο. Η Ραντουκάνου βρίσκεται στην 336η θέση της παγκόσμια κατάταξης και έγινε η νεότερη Βρετανίδα που έφτασε στη δεύτερη φάση του γυναικείου ατομικού από το 1959! 


Η 18χρονη τενίστρια χειροκροτήθηκε για τη στάση της, την ψυχραιμία της και τις δυνατότητες μιας δυνατής αθλήτριας, που φαίνεται βέβαιο ότι στο μέλλον θα κερδίσει πολλά χρήματα. Το Σάββατο, η Έμα έγινε η νεότερη Βρετανίδα που έφτασε στον τέταρτο γύρο στο Wimbledon από το 1959, γεγονός που έχει συγκινήσει τους φίλους του τένις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρόκρισή της θεωρήθηκε θαύμα. Η νίκη του Σαββάτου σημαίνει ακόμα ότι η 18χρονη Ραντουκάνου, θα εισπράξει τουλάχιστον 210.000 ευρώ αυτήν την εβδομάδα!

T


Τώρα, η έφηβη από το Bromley, του νοτιοανατολικού Λονδίνου, στοχεύει τις 350.000 ευρώ ποσό που θα εισπράξει, αν νικήσει στον αγώνα για τις 16 την Άιλα Τομιάνοβιτς. Ακόμα όμως κι αν ηττηθεί, η Έμα - που έχει ακούσει επαινετικά σχόλια από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τον σερ Άντι Μάρεϊ  - θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει εκατομμύρια ευρώ από προσφορές χορηγών. 

Μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο, απέκτησε 30.000 ακολούθους στο Instagram. Η σαββατιάτικη επιτυχία της έφερε 125.000 ακολούθους, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται!  

Η Ραντουκάνου δήλωσε στους θαυμαστές της το απόγευμα του Σαββάτου: «Είναι αστείο γιατί όταν πακετάριζα τα πράγματά μου για να μπω στην καραντίνα πριν από τους αγώνες, οι γονείς μου είπαν:« Σαν πολλά ρούχα  δεν μαζεύεις;» Τώρα νομίζω ότι  πρέπει να βάλω πλυντήριο»...

Γεννημένη στον Καναδά από Ρουμάνο πατέρα και Κινέζα μητέρα, η Ραντουκάνου μετακόμισε στη Βρετανία σε ηλικία δύο ετών και μεγάλωσε στο Λονδίνο. 
Σε ηλικία 5 χρονών έπιασε για πρώτη φορά ρακέτα στα χέρια της. Στα 10 της χρόνια άρχισε προπονήσεις στο Bromley Tennis Academy. Κατά τη διάρκεια του lockdown, προπονείτο  με τον πατέρα της στο σπίτι όπου ζει η οικογένεια. 

Μιλάει με σεβασμό και δέος για τους συγγενείς της: «Η γιαγιά μου, η Μαμάγια, ζει ακόμα στο κεντρικό Βουκουρέστι. Την επισκέπτομαι δύο φορές το χρόνο και μένω μαζί της. Είναι πραγματικά υπέροχο. Λατρεύω το φαγητό της!».

Η Ραντουκάνου έχει γοητεύσει τους Βρετανούς και όχι μόνο/copyright: AP PHOTOS

Η Έμα έχει χαρακτηριστεί ως «μαθήτρια - πρότυπο» από τους δασκάλους της στο σχολείο. Η καθηγήτριά της Έμα στα μαθηματικά, Σάρα Σγουόρντ, 48 ετών, η οποία της έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο mail μετά τη νίκη της το Σάββατο, δήλωσε: «Είναι πραγματικά ταλαντούχα στα μαθηματικά. Είναι πολύ δραστήρια στην τάξη όσον αφορά τη συμμετοχή στα μαθήματα, και έχει πολύ μυαλό. Διαχειρίστηκε με καταπληκτική ισορροπία μεταξύ των σπουδών της και το πάθος της για το τένις. Είναι απλά υπέροχη».

Το ανερχόμενο αστέρι προπονείται από τον πεθερό του Μάρεϊ, Νίγκελ Σίαρς, ο οποίος δηλώνει γι’ αυτήν ότι «γεννήθηκε για να παίζει τένις».
Η σημερινή αντίπαλός της (16.15 ώρα Ελλάδα) περιγράφεται με πολύ λιγότερο κολακευτικά λόγια. Η Αυστραλή Τομιάνοβιτς, 28 ετών, χαρακτηρίστηκε ως «η χειρότερη τενίστρια του τουρνουά» μετά από μια άσχημη απόδοση στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα του τρίτου γύρου εναντίον της Γελένα Οσταπένκο το Σάββατο.

Είχε δεσμό με το «κακό αγόρι» τένις Νικ Κίργιο και είναι τώρα σε σχέση με τον Ιταλό παίκτη Ματέο Μπερετίνι. 

Κορονοϊός: Αυξημένη διασπορά φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα – Ξορκίζει το lockdown η κυβέρνηση, προβληματισμένοι οι ειδικοί

Ταξίδι με πλοίο: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά με φόντο τα νέα μέτρα – Ουρές δεκάδων μέτρων

Τουρισμός για Όλους: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες για υποβολή

Πώς βλέπουν τα νέα μέτρα οι άνθρωποι του Πολιτισμού: «Παραμένουμε πληττόμενες επιχειρήσεις»

ΤένιςΛονδίνοΗνωμένο ΒασίλειοαθλήτριαΓουίμπλεντον