Αθλητισμός|08.07.2021 20:11

Wimbledon: Έκλεισαν θέση στον τελικό οι πρωτάρες Μπάρτι και Πλίσκοβα

Newsroom

Δύο πρωτάρες σε τελικό Wimbledon έδωσαν ραντεβού στον τελικό του Σαββάτου (10/7). Μόνο μία όμως θα φύγει με το τρόπαιο από το Λονδίνο ως νικήτρια. Η Ασλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία θα αναμετρηθεί με την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα με στόχο έναν τίτλο Grand Slam.

Πρώτη φορά σε τελικό Wimbledon

Η «ατσάλινη» Μπάρτι έκαμψε την αντίσταση της Αντζελίκ Κέρμπερ σε straight sets και πέρασε στον δεύτερο major τελικό της καριέρας της. Μετά από ένα πολύ υψηλής ποιότητας παιχνίδι, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο επικράτησε της 33χρονης Γερμανίδας (Νο.28), νικήτριας το 2018, με 6-3, 7-6(3) και πέρασε για πρώτη φορά στον τελικό του Wimbledon. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φιναλίστ από την Αυστραλία μετά το 1980, οπότε η Ιβόν Γκούλαγκονγκ λύγισε την Κρις Έβερτ και σήκωσε την κούπα. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από την 25χρονη τενίστρια, κόντρα σε μια αντίπαλο... βράχο, που πάντα ανεβάζει ταχύτητα όταν προχωράει βαθιά στα Grand Slams. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει στην κατοχή της τρία major τρόπαια.

Λίγο αργότερα, η Καρολίνα Πλίσκοβα γύρισε το ματς με την Αρίνα Σαμπαλένκα και θα διεκδικήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της. Στην μονομαχία των... big hitters του tour, η 29χρονη Τσέχα (Νο.13) λύγισε την 23χρονη Λευκορωσίδα με 5-7, 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 53 λεπτά, για να κλείσει ραντεβού στον τελικό του Wimbledon με την Μπάρτι.

Δεν ήταν φέτος και η καλύτερη σεζόν για την Πλίσκοβα, φιναλίστ του US Open 2016, ωστόσο κάνει μεγάλες εμφανίσεις στο Λονδίνο και είναι φανερό ότι το χορτάρι ταιριάζει στο παιχνίδι της. Έστω και αν δεν είχε πάει ποτέ πέρα από τον τέταρτο γύρο! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα δεν είχε απώλεια σετ στη φετινή πορεία της.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με μάσκες, μετακινήσεις, εστίαση - Στο πορτοκαλί η Νότια Αττική

Πελώνη – Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου και επίσημα τα αποτελέσματα – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Απεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

Νίκαια - Τροχαίο: Συγκλονίζει ο πατέρας της 6χρονης που σκότωσε το φορτηγό

ΤένιςΚαρολίνα ΠλίσκοβαΑσλεϊ ΜπάρτιΓουίμπλεντον