Αθλητισμός|09.07.2021 23:36

Wimbledon: Για το 20ό Grand Slam ο Τζόκοβιτς απέναντι στον Μπερετίνι

Newsroom

Την ώρα που ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ... ζορίζονται ο Νόβακ Τζόκοβιτς προελαύνει στο παγκόσμιο τένις κι ετοιμάζεται για να τους ισοφαρίσει στους 20 τίτλους Grand Slam. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ντένις Σαποβάλοφ στον ημιτελικό του Wimbledon και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι με στόχο το ιστορικό 20άρι που θα τον φέρει στην ίδια θέση με τους θρυλικούς Φέντερερ και Ναδάλ. Οι τρεις τους, εφόσον τα καταφέρει ο Σέρβος τενίστας, θα έχουν κατακτήσει τα τελευταία 60 major τρόπαια από τα συνολικά 72 που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2003, οπότε ο Ελβετός κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, που ήταν και ο παρθενικός των λεγόμενων Big 3. Αδιανόητη επίδοση στα χρονικά του τένις.

Πάει για Golden Grand Slam ο Τζόκοβιτς

Το πάλεψε ο εξαιρετικός Ντένις Σαποβάλοφ, αλλά αυτό δεν αρκεί για να σταματήσεις τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ακόμα και αν εκείνος δεν βρίσκεται σε σούπερ μέρα. O Σέρβος σούπερ σταρ επικράτησε με 7-6(3), 7-5, 7-5 του 22χρονου Καναδού (Νο.12) και θα διεκδικήσει την Κυριακή (11/7) κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι τον 20ό Grand Slam τίτλο του. Έχει κερδίσει τους έξι τελευταίους ημιτελικούς του στο Λονδίνο και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί και για την κατάκτηση του έκτου τροπαίου του!

Αν το κάνει, θα «γράψει» μια ακόμα ιστορική στιγμή, καθώς θα ισοφαρίσει την Grand Slam επίδοση των Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ. Και όλα δείχνουν, βέβαια, ότι πολύ σύντομα θα την ξεπεράσει κιόλας! Εκτός αυτού, θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του Calendar Grand Slam (όλα τα Σλαμ σε μια σεζόν!), αλλά και του Golden Grand Slam, δηλαδή την κατάκτηση των τεσσάρων major συν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο! Γίνεται; Με αυτόν τον παίκτη όλα γίνονται! Για την ώρα, έχει 20 διαδοχικές νίκες σε major.

Μπορεί, βέβαια, ο Νόλε να πήρε το ματς σε straight sets, όμως ο Σαποβάλοφ επί 2 ώρες και 44 λεπτά πίεζε τον σπουδαίο αντίπαλό του. Κάτι του έλειπε, ωστόσο, στους μεγάλους πόντους και αυτή στην ουσία ήταν η διαφορά του από τον Τζόκοβιτς. Το Centre Court, βέβαια, που ήταν στο πλευρό από τον πρώτο πόντο, αναγνώρισε την προσπάθειά του στο τέλος και τον αποθέωσε, κάνοντας τον αριστερόχειρα τενίστα να δακρύσει. 

Σαν την... Ιταλία ο Μπερετίνι

Προηγουμένως, στον δρόμο που χάραξε η εθνική Ιταλίας στο ποδόσφαιρο, ο φανταστικός Ματέο Μπερετίνι πέρασε στον τελικό του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ως εκ τούτου, δύο κούπες θα διεκδικήσουν την Κυριακή (11/7) στο Λονδίνο οι Ιταλοί, μετά και το 6-3, 6-0, 6-7(3), 6-4 του 25χρονου τενίστα (Νο.9) επί του Χούμπερτ Χούρκατς (Νο.18) στην ημιτελική φάση του βρετανικού σλαμ. Ο Μπερετίνι, μάλιστα, μετράει τώρα 11 διαδοχικές νίκες στο χορτάρι, καθώς κέρδισε πριν λίγες μέρες και τον τίτλο στο Queen's!

Εκτός όλων των άλλων, είναι ο πρώτος Ιταλός (άνδρας ή γυναίκα) που φτάνει στον τελικό του Wimbledon και ο πρώτος Ιταλός άνδρας που φτάνει σε τελικό σλαμ μετά τον Αντριάνο Πανάτα το 1976 στο Roland Garros, όπου ο θρυλικός τενίστας πήρε και τον τίτλο.

Τώρα, βέβαια, έρχονται τα πολύ δύσκολο για τον Μπερετίνι, καθώς θα παίξει στον τελικό με τον αλύγιστο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο.1). Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις του τη φετινή σεζόν, έχει μόλις μια νίκη κόντρα σε παίκτη του Top 10. Και αυτή ήταν απέναντι στον ασταθή φέτος Ντόμινικ Τιμ στο ATP Cup. Είναι, πάντως, σε δαιμονιώδη φόρμα και αυτή τη στιγμή δείχνει ικανός για την κατάκτηση του τίτλου. Έστω και αν απέναντί του βρει τον ασταμάτητο Τζόκοβιτς. 

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα - Διαχωρισμός στην εστίαση: Το τελικό σχέδιο, η εφαρμογή ελέγχου και τα πρόστιμα

Eμβόλιο: O EMA προειδοποίησε για νέες παρενέργειες σε AstraZeneca και Johnson & Johnson

Κορονοϊός: Κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση και στο Καπανδρίτι

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν δύο εργάτες γιατί πέρασαν τον στόκο για κοκαΐνη

Θεσσαλονίκη: 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα

Νόβακ ΤζόκοβιτςΜατέο ΜπερετίνιΤένιςΓουίμπλεντον