Αθλητισμός|20.07.2021 16:38

Αντετοκούνμπο: Λάτρευε το ποδόσφαιρο, δεν του άρεσε το μπάσκετ, τώρα είναι ένα σκαλί από τον τίτλο του ΝΒΑ

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πια ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια στο NBA. Έχουν περάσει μόλις 8 χρόνια από τότε που άφησε την Ελλάδα για τη Μέκκα του μπάσκετ και όχι μόνο έχει καθιερωθεί, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρείται ο απόλυτος σούπερ σταρ του αθλήματος!
Ο «Greek Freak» έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του MVP δύο συνεχόμενες χρονιές και ενδεχομένως τα ξημερώματα να στεφθεί και πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μπακς. Κι όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτός ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας δεν ήθελε να παίξει μπάσκετ όταν άρχιζε τις αθλητικές του δραστηριότητες, στα παιδικά του χρόνια!

Σε μια σπάνια συνέντευξη του, Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Καραλή είχε πει το πως έκανε τα πρώτα του βήματα στο ελληνικό μπάσκετ. Τόνισε ότι ένας προπονητής, ο Σπύρος Βελινιάτης τον πλησίασε τον ίδιο και τον μεγαλύτερο αδερφό του Θανάση για να αγωνιστούν στον Φιλαθλητικό. Κι ενώ ο Θανάσης ήταν ανοιχτός στην ιδέα, ο Γιάννης δεν ήθελε να παίξει μπάσκετ, αφού το μυαλό του ήταν στο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή.

«Όταν έκανα την πρώτη προπόνηση, άλλαξα γνώμη»...

«Είχα ξεκινήσει να παίζω ποδόσφαιρο γιατί ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής. Και ο μεγάλος αδερφός μου ήταν ποδοσφαιριστής και μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Έπαιξα αρκετά και μετά κάποια χρόνια με πλησίασε σε ένα ανοιχτό γήπεδο ένας προπονητής, ο Σπύρος Βελινιάτης. Με βοήθησε πολύ όλα αυτά τα χρόνια, και του χρωστάω πολλά, το μισό της επιτυχίας μου του ανήκει. Μας πλησίασε και μας είπε, σ’ εμένα και στον Θανάση, να πάμε να παίξουμε στον Φιλαθλητικό, μπάσκετ. Τότε η απάντησή μου ήταν αρνητική, ενώ ο Θανάσης είπε ναι και άρχισε στον Φιλαθλητικό. Ο Θανάσης πήγαινε επί τρεις μήνες. Εγώ δεν πήγαινα. Αποφάσισα μια μέρα να τον ακολουθήσω. ‘Όταν έκανα την πρώτη μου προπόνηση αγάπησα το άθλημα και έμεινα στο μπάσκετ. Βλέποντας το ύψος, τις δυνατότητές μου, τη δομή του σώματος, με είχε επιλέξει ο Βελινιάτης, αλλά εγώ δεν ήθελα»...
Από τότε έχουν περάσει τα χρόνια. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσπασε τα σύνορα της Ελλάδας, κατέκτησε το κοινό του ΝΒΑ, έχει γίνει διάσημος και ετοιμάζεται να φορέσει το στέμμα του πρωταθλητή. Όλα έγιναν με σκληρή δουλειά και τύχη. Τύχη γιατί κάποια στιγμή αποφάσισε ότι έπρεπε να αλλάξει μπάλα  κι από το χόρτο να περάσει στο παρκέ…

Η πιο κρίσιμη αναμέτρηση

Ξημερώματα ώρα Ελλάδας οι Milwaukee Bucks θα προσπαθήσουν να πετύχουν τη νίκη που θα τους δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι Phoenix Suns θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν το παιχνίδι. Η διαφορά της πρώτης ομάδας με την δεύτερη είναι ότι οι Phoenix Suns βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, με την πλάτη στον τοίχο και με τον κόσμο να ετοιμάζεται να κατακλύσει το γήπεδο για να δει τον Γιάννη να πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο. 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ματς, ο βετεράνος παίκτης των Milwaukee, Jrue Holiday απάντησε ότι η ομάδα του παλεύει να ανατρέψει τα δεδομένα. Μην ξεχνάμε ότι οι Bucks έχαναν 2-0 στα δύο πρώτα ματς των τελικών και γύρισαν το σκορ σε 3-2. «Ειλικρινά, νομίζω ότι πρόκειται για παιχνίδι απελπισίας. Έχουμε πετύχει μια σπουδαία νίκη στον 5ο αγώνα, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα μία», είπε ο Holiday. 
Αυτός θα είναι τελικά και ο χαρακτήρας του 6ου αγώνα: Η απελπισία κόντρα στην πειθαρχία. Το πρωί θα γνωρίζουμε τον νικητή. Για την ώρα ξέρουμε ότι το μπάσκετ βγήκε κερδισμένο από μια απόφαση του Αντετοκούνμπο, όταν ήταν παιδί να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο…

T

«Όλοι» θέλουν να είναι εκεί!

Ετοιμασίες επί ετοιμασιών γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου των Milwaukee Bucks προκειμένου οι φίλοι της ομάδας να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τους Phoenix Suns, ο οποίος πιθανώς να δώσει και τον τίτλο του NBA στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του NBA, οι Μπακς εκτιμούν ότι στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου θα βρεθούν σήμερα τα ξημερώματα περισσότεροι από 65 χιλιάδες οπαδοί τους προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες του Γιάννη και των συμπαικτών του.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιο

Βαρώσι: Ερντογάν – Τατάρ ανακοίνωσαν άρση στρατιωτικού καθεστώτος σε τμήμα της πόλης

Μετάλλαξη Δέλτα: Έντονη ανησυχία για τη διασπορά - Δεν έχει φύγει από το τραπέζι το lockdown

Freedom Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher των 150 ευρώ -Πού χρησιμοποιείται

Γιάννης ΑντετοκούνμποNBAΜιλγουόκι Μπακς