Αθλητισμός|22.07.2021 19:13

Ήττα για τον Άρη με 2-0 από την Αστάνα στα προκριματικά του Conference League

Newsroom

Με το...αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο νεοσύστατο Conference League της UEFA ο Άρης. Οι κίτρινοι γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Αστάνα στο Καζακστάν και πλέον έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στη διοργάνωση. Ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε το γεγονός ότι από το 75ο λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Σιμούνοβιτς. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναμφισβήτητα ο έμπειρος Τομάσοβ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων. 

Απέναντι σε μια μέτρια ομάδα που όμως έπαιξε πολύ έξυπνα στην άμυνα ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του, στο καλό του διάστημα στο πρώτο ημίχρονο αφού στις τρεις «καθαρές» ευκαιρίες που βρήκε δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απείλησε με κλασική ευκαιρία μόλις στο 6΄ με τον Μπερτόγλιο και φαινόταν να ελέγχει απόλυτα το ματς δίχως να επηρεαστεί και από τον συνθετικό χλοοτάπητα. 

Μια κακή εκτίμηση του Ντένις στο 25΄ έβαλε μπροστά στο σκορ την Αστάνα με τον Τομάσοφ. Η αντίδραση του Άρη ήταν άμεση και μέσα σε ένα τρίλεπτο σπατάλησε δυο κλασικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μαντσίνι για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 30΄ο αργεντινός πάσαρε στον Ματέο που δεν πρόλαβε για εκατοστά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στο 32΄ σε ασύλληπτο τετ-α-τετ από κάθετη του Γκάμα έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Αστάνα.  

Στην επανάληψη ο Μάντζιος αρχικά με τον Μπρούνο και στη συνέχεια με τον Μήτρογλου προσπάθησε να ανακατέψει επιθετικά την τράπουλα (δεν βοήθησε κανείς από τους δυο) αλλά ο Αρης αρκέστηκε σε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας δίχως τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.

Η Αστάνα περίμενε κλείνοντας καλά τους χώρους και αφού έστειλε το μήνυμα με τον Εουτζένιο, στο 70΄ ο Τομάσοφ από την κακή εκτίμηση του Δεληζήση σκόραρε για δεύτερη φορά…κλειδώνοντας τη νίκη των καζάκων και το σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στο τελευταίο 20λεπτο ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα ούτε και η είσοδος και δεύτερου επιθετικού άλλαξαν τα πράγματα και πλέον ο Άρης καλείται να κάνει σε μια εβδομάδα μια υπέρβαση αν δεν θέλει να γνωρίσει ένα δεύτερο σερί οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Τα γκολ του αγώνα

Το 1-0 για την Αστάνα

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.604 κρούσματα, 5 θάνατοι, 126 διασωληνωμένοι

Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στη Βουλή: «Ναι» από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ

Σοφία Μπεκατώρου: Διαψεύδει τη νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

ΑστάναΑρηςEuropa Conference League