Αθλητισμός|22.07.2021 22:29

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ιστορική παρέλαση των Μπακς

Newsroom

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ιστορικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μιλγουόκι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA από τους Μπακς δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον απόλυτο πρωταγωνιστή της ομάδας και MVP των τελικών Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Παίκτες, προπονητές και το υπόλοιπο stuff των ελαφιών ανέβηκαν στο λεωφορείο και διέσχισαν την πόλη του Μιλγουόκι με το τρόπαιο Λάρι Ο’Μπράιαν να βρίσκεται πάντοτε σε περίοπτη θέση. Οι οπαδοί της ομάδας πλημμύρισαν τους δρόμους για να αποθεώσουν τους παίκτες. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν διαφορετικά όταν η πόλη του Μιλγουόκι περίμενε 50 χρόνια για αυτή τη στιγμή. 

Ο «Greek Freak» φυσικά γιόρτασε με την ψυχή του την παρέλαση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έκλεψε την παράσταση όταν πήρε το τρόπαιο και το σήκωσε στον ουρανό του Ουισκόνσιν αλλά κυρίως όταν σούταρε μία ελεύθερη βολή από την κορυφή του πούλμαν. Μάλιστα «τρόλαρε» τον εαυτό του καθώς δεν σούταρε την μπάλα αμέσως αλλά περίμενε περίπου δέκα δευτερόλεπτα, όπως ακριβώς κάνει και στους πραγματικούς αγώνες.

T
T

Στο τζιπ του με... σαμπάνια ο Θανάσης στην παρέλαση των Μπακς! 

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την παρέλαση των Μπακς λόγω πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό, όμως βρέθηκε στην Deer District με το τζιπ του, αγκαλιά με μια σαμπάνια!

Ο Θανάσης έχει μπει στο πρωτόκολλο για τον κορονοϊό και δεν μπορούσε να βρεθεί στην κεντρική σκηνή της Deer District. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να ακολουθήσει την παρέλαση των Μπακς με προσοχή και ασφάλεια, από το αυτοκίνητό του. Όταν οι κάμερες έδειξαν τον Έλληνα φόργουορντ στο Μιλγουόκι έγινε... χαμός, με τον ίδιο να ανοίγει μια σαμπάνια.

T

Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι συμβαίνει»

Ο MVP των τελικών του ΝΒΑ εμφανίστηκε με το βραβείο του και το τρόπαιο του πρωταθλητή στην κεντρική σκηνή, που έχει στηθεί στην Deer District, μπροστά σε αμέτρητο κόσμο και το τι ακολούθησε... δεν περιγράφεται. Οι fans των «ελαφιών» αποθέωσαν τον υπερπαίκτη τους, την ώρα που όλοι ήταν «μεθυσμένοι» (ή και μεθυσμένοι) από την χαρά της κατάκτησης του τίτλου ύστερα από 50 χρόνια.

Για την ακρίβεια, ο πανζουρλισμός για τον «Greek Freak» ξεκίνησε από την παρουσίασή του, πριν καλά - καλά πιάσει το μικρόφωνο στα χέρια του.

Για τις σκέψεις που κάνει ως πρωταθλητής σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, περήφανος για όλη την ομάδα. Βάλαμε δουλειά, πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι συμβαίνει. Προσπαθώ να το ζήσω και να το απολαύσω μαζί σας».

Για την ιστορία της οικογένειάς του ανέφερε: «Είναι μια απίστευτη ιστορία. Δουλέψαμε σκληρά, τα καταφέραμε. Τρεις από εμάς είμαστε πλέον πρωταθλητές. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Αν μας έλεγαν πριν από δέκα χρόνια οι τρεις μας θα ήμασταν πρωταθλητές δεν θα το πιστεύαμε. Ξέρω ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι περήφανοι για εμάς».

Για το τι θα έλεγε ο Θανάσης, αν ήταν πάνω στην σκηνή είπε: «Μιλγουόκι, τα καταφέραμε. Το κάναμε. Αυτή είναι η πόλη μας, είναι απίθανο αυτό που ζούμε».

NBAΓιάννης ΑντετοκούνμποΜιλγουόκι Μπακς