Αθλητισμός|23.06.2019 16:35

Απόλλων – Λεβαδειακός 0-0: «Μηδέν» στο ντέρμπι των «καταδικασμένων»!

Newsroom

Στο «μηδέν» έμειναν το βράδυ του Σαββάτου (19 Ιανουαρίου) στη Ριζούπολη, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Λεβαδειακός, σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει σχεδόν… καταδικαστικό και για τις δύο ομάδες, στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Διότι οι αγωνιστικές περνούν γοργά και τα… κανονάκια πλέον λιγοστεύουν απελπιστικά και για τις δύο ομάδες, που παραμένουν «βυθισμένες» στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Κι όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο για… 0-0 δεν ήταν, καθώς και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το «τρίποντο» που θα τους έδινε «ανάσα». Οι Βοιωτοί έφτασαν κοντά στο γκολ στο 5’ με τον Ιωαννίδη να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά λίγο άουτ. Στη συνέχεια ο Απόλλων πήρε τα ηνία του αγώνα κι έχασε τεράστιες ευκαιρίες με τον Ναζλίδη στο 23’ και στο 30’ με τον Τσαμπούρη να διώχνει σωτήρια προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 38’ ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να φτάσει τη μπάλα σε γύρισμα του Σαβαντογκό, ενώ στο 43’ ο Γκίνο πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Σαβαντογκό λίγο πριν σκοράρει.

Στο β’ ημίχρονο ο Απόλλων ήταν εκείνος που είχε τις σπουδαιότερες στιγμές με τους Μπεντινέλι (53’) και Κονέ (62’ δοκάρι), με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι τέλους, αλλά να μην μπορούν να φτάνουν στο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πάντως, φωνάζουν δικαιολογημένα για το γκολ του Γιακουμάκη που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ στο 77’.

Την κίτρινη κάρτα του Λάμπρου αντίκρισαν οι Λούκιτς, Γκίνο, Μπεντινέλι για τον Απόλλωνα και οι Αντιλέχου, Ζησόπουλος, Μπάγιτς, Ιωαννίδης και Καραχάλιος για τον Λεβαδειακό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Βάσιτς - Λούκιτς, Κύργιας, Οριχουέλα - Γκίνο, Κονέ, Ντουρσό, Τόμας, Ντεφεντερίκο, Ακόστα (83’ Βάρκας) – Ναζλίδης (54’ Ελ Χέλβε)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σανίνο): Μπάγιτς - Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ντιόγκο (79’ Παντελιάδης) - Σαβαντογκό, Μητρόπουλος, Ζησόπουλος (69’ λ.τρ. Καραχάλιος), Γιακουμάκης, Στανόγεβιτς (83’ Νανγκίς) - Ιωαννίδης

Απόλλων ΣμύρνηςΛεβαδειακός