Αθλητισμός|27.07.2021 11:07

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εξαιρετική Εθνική πόλο, έβαλε δύσκολα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία

Newsroom

Έπειτα από μια μεγάλη... ναυμαχία που είχε συναρπαστική εξέλιξη η Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη (6-6) με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία στο τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ουγγαρίας, απέσπασε ισοπαλία από τους Ιταλούς και παραμένει σε τροχιά πρωτιάς στον όμιλο καθώς παρέμεινε αήττητη απέναντι στα μεγαθήρια. Πάντως η εξαιρετική ομάδα το Θοδωρή Βλάχου απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να νικήσει καθώς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου βρισκόταν στο 6-2, αλλά οι Ιταλοί με ένα τρομερό come back, έμειναν όρθιοι. Επόμενο ματς της Εθνικής είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (29/7) με αντίπαλο την Ιαπωνία.

Το παιχνίδι άρχισε πολύ ισορροπημένα με τις δυο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές στην άμυνά τους. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 1-1, ενώ στο φινάλε του δεύτερου οχταλέπτου το σκορ ήταν μόλις στο 2-2. Ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε ένα ξέσπασμα και ομοβροντία από γκολ για την ελληνική ομάδα που έβαλε στα... δίχτυα τους Ιταλούς σκοράροντας τέσσερις φορές. Εχοντας πια προβάδισμα τεσσάρων γκολ (6-2) η Ελλάδα στη συνέχεια το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαχειριστεί τη διαφορά. Η Ιταλία έπαιξε τα... ρέστα της στην τέταρτη περίοδο σκοράροντας δύο γκολ για το 6-4, ενώ δύο λεπτά πριν από το φινάλε οι Ατζούρι μείωσαν στο γκολ (6-5). Η Ελλάδα δεν άντεξε στη μεγάλη πίεση των παγκόσμιων πρωταθλητών που βρήκαν και τέταρτο γκολ στην περίοδο ισοφαρίζοντας σε 6-6 με δικό τους 4-0.

Τα οχτάλεπτα: 1-1, 2-2, 6-2, 6-6

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φλούβιο, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Πρεσιούτι, Βελότο, Ρενζούτο, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Μποντέγκας, Αϊκάρντι 2, Ντόλτσε. 

Ελλάδα (Βλάχος):Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1. 

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού θα σημειωθούν 40αρια – Συστάσεις από την Πολιτική προστασία

Οι επόμενες κινήσεις Αθήνας και Λευκωσίας στη διπλωματική σκακιέρα

Κορονοϊός: Θετικός ο Άδωνις Γεωργιάδης, μπαίνει σε καραντίνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αθλητές που δίνουν μαθήματα πίστης και αγωνιστικότητας

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Εθνική ΙταλίαςΤόκιο 2020Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΕθνική ΠόλοΕθνική ομάδαΠόλο