Αθλητισμός|27.07.2021 16:44

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι η αθλήτρια με κορονοϊό που δεν πάει Τόκιο

Newsroom

Οι κόποι μιας πενταετίας χάθηκαν και το όνειρο για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έσβησε για την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό λίγο προτού αναχωρήσει για την ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου θα συμμετείχε με την Εβελίνα Παπάζογλου στο ντουέτο, έχοντας μάλιστα υψηλές πιθανότητες για συμμετοχή στον τελικό και μια καλή θέση στην κατάταξη.

Η εξαιρετική αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, που έχει ελαφρά συμπτώματα (δέκατα) επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Gazzetta, πως έχει νοσήσει με covid-19 και πως ουσιαστικά είναι η αθλήτρια που χτυπήθηκε από κορονοϊό σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ δίχως όμως να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της αθλήτριας. Ως εκ τούτου θα πρέπει να μείνει στην Αθήνα. Δυστυχώς για την ελληνική αποστολή, το ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου δεν θα αγωνιστεί καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτρια. Αντιθέτως, θα συμμετάσχει κανονικά το ομαδικό, όπου θα υπάρξει αντικατάσταση.

Η 26χρονη αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, η οποία έχει συμμετάσχει σε δύο ακόμη Ολυμπιακούς Αγώνες (στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο το 2016), είχε ως στόχο τον τελικό του αγωνίσματος και είναι ιδιαίτερα πικραμένη καθώς η τελευταία πενταετία ήταν περίοδος σκληρής προετοιμασίας με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτια στη Σταμάτα Αττικής – Επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τέλος η συνεργασία της ΕΡΤ με τον Καρμοίρη μετά το σχόλιό του για τα «σχιστά μάτια»

Καιρός: Γιατί θα είναι ακραίο το κύμα καύσωνα – Η εξήγηση του meteo

Έμμεσο άδειασμα Νικολαΐδη σε Ελεφάντη: «Συγχαρητήρια στους αθλητές που αποκλείστηκαν»

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΤόκιο 2020Ολυμπιακοί Αγώνες 2021Ευαγγελία ΠλατανιώτηΚορονοϊόςκαλλιτεχνική κολύμβησηΟλυμπιακοί Αγώνες Τόκιο