Αθλητισμός|28.07.2021 10:40

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Πονεμένος αποκλεισμός για τον συγκινητικό Στέφανο Τσιτσιπά

Newsroom

Ενας τραυματισμός στο τέλος του δεύτερου σετ στέρησε από τον Στέφανο Τσιτσιπά τη δυνατότητα για να διεκδικήσει την πρόκριση στην οχτάδα και την ελπίδα για μετάλλιο στο μονό του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος και ηττήθηκε 2-1 σετ (2-6, 7-5, 6-2) από τον Γάλλο Ούγκο Ιμπέρ. Την ώρα που το παιχνίδι παιζόταν στα ίσια και θα κρινόταν στο τρίτο σετ, στον τελευταίο πόντο του δεύτερου σετ, ο 22χρονος άσος, νούμερο 4 στον κόσμο, και εκ των φαβορί για μετάλλιο, πάτησε άσχημα στο έδαφος και τραυματίστηκε.

Ο πρωταθλητής μας έδειξε να πονάει πολύ κι έμεινε για αρκετή ώρα πεσμένος στο κορτ. Το παιχνίδι διεκόπη προκειμένου να δεχτεί τις περιποιήσεις του γιατρού. Επειτα από μερικά λεπτά, κι αφού πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, ο Τσιτσιπάς έδειξε να πατάει καλύτερα και γύρισε στο κορτ για να συνεχίσει τον αγώνα του. Ήταν όμως φανερό πως ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να παίξει το τένις που μπορεί να αποδώσει. Δυστυχώς για τον ίδιο και για την Ελλάδα η πορεία του στο μονό ολοκληρώθηκε άδοξα και με πόνο στη φάση των 16. Η υπερπροσπάθειά του ωστόσο, ιδίως μετά τον τραυματισμό του, ήταν συγκινητική... 

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή του τραυματισμού του:

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ με μεγάλη αποφασιστικότητα και προσήλωση στον στόχο. Πολύ γρήγορα πήρε τον έλεγχο του ματς και κυριάρχησε απόλυτα. Εκανε δύο σερί μπρέικ στο τρίτο (2-1) και στο πέμπτο γκέιμ (4-1), έφτασε άνετα μέχρι το 5-1 προτού τελειώσει το σετ στο 6-2 έπειτα από μόλις 33 λεπτά. Ηταν εξαιρετικός στο σερβίς του το οποίο κράτησε μέχρι τέλους.

Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος τενίστας βελτιώθηκε αρκετά, έγινε πιο αποτελεσματικός στο δικό του σερβίς και ως εκ τούτου η μάχη έγινε πολύ πιο αμφίρροπη. Οι δυο παίκτες πήραν σε άνεση κάθε γκέιμ στο οποίο σέρβιραν δίχως να υπάρξει ούτε μία ισοπαλία! Επαιξαν 12 γκέιμ με αυτό τον τρόπο κι έφτασαν στο 6-6 στέλνοντας το σετ στη... ρουλέτα του τάι μπρέικ.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το τάι μπρέικ μέχρι και το έβδομο πόντο, οπότε ο Ιμπερ έκανε το μίνι μπρέικ στον Τσιτσιπά για το 3-4. Κράτησε το σερβίς του στους δυο επόμενους πόντους κι έφτασε στο 3-6, προτού τελειώσει το σετ στο 7-4. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Έλληνας άσος πάτησε άσχημα το πόδι του κι έπεσε στο έδαφος. Μολονότι συνέχισε έπειτα από αρκετά λεπτά, ο τραυματισμός του έδειξε να τον επηρεάζει.

Κάτι που φάνηκε στο τρίτο και τελευταίο σετ. Ο Ιμπέρ εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Τσιτσιπά, που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του και πέτυχε τα πρώτα του μπρέικ στο ματς για το 2-1 και το 4-1. Παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Στέφανου που πάλεψε με όλη του την ψυχή για να κρατηθεί στο ματς στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ (είχε τέσσερα μπρέικ πόιντ και αμύνθηκε σε τρία ματς πόιντ), ο Γάλλος τελείωσε το σετ στο 6-2 και πήρε το εισιτήριο για την 8άδα. 

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στη Σταμάτα: Προσαγωγή ενός μελισσοκόμου - Ανακρίνεται για εμπρησμό από αμέλεια

Κορονοϊός: 3.593 κρούσματα, 8 θάνατοι, 142 διασωληνωμένοι

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα του λόγια μετά την προφυλάκιση - «Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τέλος η συνεργασία της ΕΡΤ με τον Καρμοίρη μετά το σχόλιό του για τα «σχιστά μάτια»

Καιρός: Γιατί θα είναι ακραίο το κύμα καύσωνα – Η εξήγηση του meteo

Τόκιο 2020Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις