Αθλητισμός|28.07.2021 13:31

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σούπερ εκκίνηση για Τσιτσιπά - Σάκκαρη στο μεικτό

Newsroom

Μπορεί στο μονό του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη να γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό, ωστόσο στο μεικτό-διπλό έβαλαν πλώρη για μετάλλιο. Οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες ένωσαν τις δυνάμεις τους στη φάση των 16 και ξεπέρασαν το εμπόδιο της καναδικής ομάδας, του Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ και της Γκαμπριέλα Γκαμπρόβσκι. Το δίδυμο TsitsiSak ήταν εξαιρετικό, έδειξε να έχει καλή χημεία και επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) φέρνοντας χαμόγελα και στους δύο έπειτα από ένα δύσκολο διήμερο λόγω των αποκλεισμών τους στο μονό.

Στην οχτάδα θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη 29 Ιουλίου την αυστραλιανή ομάδα που απαρτίζεται από την κορυφαία στο ταμπλό των γυναικών Ασλεϊ Μπάρτι και τον συμπατριώτη της Τζον Πιρς. Ουσιαστικά το δίδυμο Τσιτσιπά - Σάκκαρη και με δεδομένο ότι στο μεικτό συμμετέχουν μόλις 16 χώρες, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο των Αυστραλών, θα προκριθεί στην τετράδα και θα έχει διπλή ευκαιρία για μετάλλιο.

Στο πρώτο σετ το ελληνικό δίδυμο μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να μην χάσει τον έλεγχο. Τα κατάφερε, βρήκε ισορροπία και έπειτα από ένα αμφίρροπο ματς, ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη πέτυχαν το καθοριστικό μπρέικ στο όγδοο γκέιμ για το 5-3 προτού πάρουν το σετ με 6-3 έπειτα από 32 λεπτά. Εξίσου καλά πήγε το ξεκίνημα και του δεύτερου σετ για την ελληνική ομάδα που άρχισε με μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ. Η Greek Team κράτησε το σερβίς της μέχρι τέλους επικρατώντας με 6-4 καθαρίζοντας το ματς σε 75 λεπτά.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός – Γιατί νοσούν οι πλήρως εμβολιασμένοι: Αναλυτικά τα δεδομένα

Καιρός – Καύσωνας: Παρόμοιος με αυτόν του 1987 με θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ με βαριά πνευμονία 70χρονος πλήρως εμβολιασμένος – Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα

Φωτιά Σταμάτα: Συνελήφθη ο μελισσοκόμος για εμπρησμό εξ αμελείας – Πέτσας: Θα μπορούσε να είχε γίνει «Μάτι»

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΤόκιο 2020Μαρία ΣάκκαρηΣτέφανος ΤσιτσιπάςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΤένις