Αθλητισμός|28.07.2021 22:56

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας (Πέμπτη 29/7) - Οι ελληνικές συμμετοχές

Newsroom

Την πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας τους θα ζήσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7) η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου. Το ελληνικό πλήρωμα της κωπηλασίας στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με στόχο το μετάλλιο. Η ελληνική βάρκα, που προκρίθηκε στον ημιτελικό μέσω των ρεπεσάζ, έκανε μία εκπληκτική κούρσα και προκρίθηκε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Η επίδοση καταρρίφθηκε στην αμέσως επόμενη ημιτελική κούρσα, ωστόσο το ελληνικό δίδυμο ετοιμάζεται για μία σπουδαία στιγμή.

Στον τελικό συμμετέχουν ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Νέα Ζηλανδία, η Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσία και η Ισπανία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πλήρωμα Κυρίδου - Μπούρμπου δεν αποτελεί... πυροτέχνημα καθώς οι δύο κοπέλες σάρωσαν στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες κατακτώντας μεταξύ άλλων το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες. Ο τελικός θα αρχίσει στις 3:30 τα ξημερώματα Ελλάδας.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 3 τα ξημερώματα, ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών στα 25 μέτρα πιστόλι η Άννα Κορακάκη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο ίδιο αγώνισμα, θέλει μία καλή επίδοση για να είναι μέσα στις οκτώ αθλήτριες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, που γίνει στις 30 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι Ελλάδας.

Στην κωπηλασία, ακόμη δύο πληρώματα διεκδικούν την πρόκρισή τους σε τελικούς. Στις 4:30 τα ξημερώματα Ελλάδας η Αννέτα Κυρίδου (αδερφή της Μαρίας) θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος. Η κωπηλάτισσα του ΝΟ Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί στην πρώτη ημιτελική σειρά με στόχο μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που θα δώσουν την πρόκριση στον τελικό.

Στις 5:10 τα ξημερώματα θα αγωνιστεί ο Στέφανος Ντούσκος. Ο κωπηλάτης από τα Ιωάννινα έχει εντυπωσιάσει από τις κούρσες του στον προκριματικά και τα προημιτελικά και θέλει μία ακόμη καλή εμφάνιση. Ο τρίτος στην Ευρώπη θα αγωνιστεί στη δεύτερη ημιτελική σειρά με στόχο μία θέση στην πρώτη τριάδα που θα δώσει την πρόκριση στον τελικό.

Στη φάση των νοκ άουτ αγώνων ρίχνεται η Ευαγγελία Ψάρρα στην τοξοβολία. Αντίπαλος της Ελληνίδας αθλήτριας στη φάση των «64» θα είναι η Εν Τσία Λιν από την Ταϊπέι.

Στην ιστιοπλοΐα, το πρόγραμμα ανοίγει με τα 470 γυναικών (δύο ιστιοδρομίες) με τις Τσουλφά και Σπανάκη και ακολουθούν τα Laser Radial (δύο ιστιοδρομίες) με τη Βασιλεία Καραχάλιου και τα RSX γυναικών (τρεις ιστιοδρομίες) με την Κατερίνα Δίβαρη. Θα συνεχίσουν ακόμη την προσπάθειά τους οι Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης στα 470 ανδρών, ο Γιάννης Μιτάκης στα finn και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στα RSX ανδρών. Στα RSX γυναικών και ανδρών θα γίνουν οι τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες πριν από την κούρσα μεταλλίου. 

Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα αγωνιστούν η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του μικτού διπλού στο τένις. Το ελληνικό δίδυμο θα μονομαχήσει για μια θέση στην τετράδα με τους Αυστραλούς Πιρς/Μπάρτι. Ο αγώνας θα διεξαχθεί τρίτος κατά σειρά στο Court 2. 

Την οικοδέσποινα Ιαπωνία αντιμετωπίζει στις 12.20 ώρα Ελλάδας η Εθνική ομάδα πόλο στο τρίτο της παιχνίδι στον πρώτο όμιλο. Η Ελλάδα μετά την σπουδαία νίκη κόντρα στην Ουγγαρία και την ισοπαλία με την Ιταλία θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να πάρει τη νίκη. Η Ελλάδα αφού δεν γνώρισε ήττα στα δύο πρώτα ντέρμπι του ομίλου θέλει μόνο νίκες στα επόμενα ματς για να καπαρώσει την πρώτη θέση, που (θεωρητικά) θα της φέρει και έναν πιο βατό αντίπαλο στα προημιτελικά. Με νίκη κόντρα στην Ιαπωνία η «γαλανόλευκη» θα φτάσει τους πέντε βαθμούς και θα εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στις 14:27 θα κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς η 4Χ100 μικτή ομαδική με άνδρες και γυναίκες. Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη, Κωνσταντίνος Μερετσόλιας και Απόστολος Χρήστου.

Οι ελληνικές συμμετοχές την Πέμπτη 29 Ιουλίου

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

  • 3:00 - 25 μέτρα πιστόλι (προκριματικός) - Άννα Κορακάκη

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

  • 3:30 - δίκωπος άνευ πηδαλιούχου (τελικός) - Μαρία Κυρίδου/Χριστίνα Μπούρμπου
  • 4:30 - σκιφ γυναικών (ημιτελικός) - Αννέτα Κυρίδου
  • 5:10 - σκιφ ανδρών (ημιτελικός) - Στέφανος Ντούσκος

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

  • 6:05 - 470 γυναικών - Αιμιλία Τσουλφά/Αριάδνη Σπανάκη (ιστιοδρομίες 3, 4)
  • 6:15 - Laser Radial - Βασιλεία Καραχάλιου (ιστιοδρομίες 7, 8)
  • 7:05 - RSX γυναικών - Κατερίνα Δίβαρη (ιστιοδρομίες 10, 11, 12)
  • 8:35 - Finn ανδρών - Γιάννης Μιτάκης (ιστιοδρομίες 5, 6)
  • 9:05 - 470 ανδρών - Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής (ιστιοδρομίες 3, 4)
  • 9:20 - RSX ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης (ιστιοδρομίες 10, 11, 12)

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

  • 6:32 - φάση των «64» - Εν - Τσία Λιν - Ευαγγελία Ψάρρα

ΤΕΝΙΣ

  • 12:00 - μικτό διπλό (προημιτελικά) - Άσλεϊ Μπάρτι/Τζον Πιρς - Μαρία Σάκκαρη/Στέφανος Τσιτσιπάς

ΠΟΛΟ

  • 12:20 - φάση ομίλων - Ελλάδα - Ιαπωνία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

  • 14:25: 4Χ100 μικτή ομαδική mixed (2η προκριματική σειρά) - Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη, Κωνσταντίνος Μερετσόλιας, Απόστολος Χρήστου

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μεταδίδονται και στα κανάλια Eurosport.

Όλες οι ειδήσεις

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης - «Μπορεί να τελέσει και νέα εγκλήματα»

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Νέα προειδοποίηση στους πολίτες – Μαίνεται η πυρκαγιά

Καιρός - Καύσωνας: Οι 12 περιοχές που θα «φλερτάρουν» με τους 40 βαθμούς Κελσίου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τα σορτς που «κόλασαν» στην Τουρκία

Ηλιούπολη: «Το παιδί του αστυνομικού ζούσε μέσα στα ναρκωτικά και την κακοποίηση» - Τι δηλώνει η δικηγόρος της πρώην συντρόφου του

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιοτηλεοπτικό πρόγραμμαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021