Αθλητισμός|29.07.2021 11:37

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Νέο σοκ στις ΗΠΑ, εκτός αποστολής το φαβορί του επί κοντώ

Newsroom

Μετά την αποχώρηση της Σιμόν Μπάιλς από τα ομαδικά αγωνίσματα της ρυθμικής γυμναστικής ένα νέο σοκ προστέθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ Σαμ Κέντρικς θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες διότι βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Ο μπαμπάς του Κέντρικς δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο γιος του είναι θετικός αλλά δεν είχε συμπτώματα. Αποκάλυψε ακόμα πως ενημερώθηκε πως ήταν θετικός στον ιό ενώ ήταν στο Τόκιο και πως λόγω της καραντίνας που θα ακολουθήσει τέθηκε εκτός διαγωνισμού. 

Απομονώθηκε σε ξενοδοχείο

Λίγο αργότερα η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα άσχημα νέα και είπε ότι ο Κέντρικς έχει απομονωθεί σε ξενοδοχείο.

Ο Κέντρικς κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και πήρε το χρυσό μετάλλια στα δύο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ κατέχει και το ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών με 6μ.06. Ήταν βασικούς διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου.

Μπήκαν σε καραντίνα 57 Αυστραλοί

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση άρχισε η ιχνηλάτηση και η Υγειονομική Επιτροπή των Αγώνων έβαλε σε καραντίνα 57 αθλητές και αξιωματούχους της Ολυμπιακής ομάδας στίβου της Αυστραλίας καθώς ήρθαν σε κοντινή επαφή με τον Κέντρικς.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας δήλωσε ότι τρεις από τους αθλητές της παραμένουν απομονωμένοι μετά από «μια σύντομη περιστασιακή επαφή με έναν Αμερικανό αθλητή στίβου που βρέθηκε θετικός».

Αυτοί οι τρεις μπορούν ακόμα να προπονηθούν, αλλά μακριά από άλλα μέλη της ομάδας. Και οι τρεις εμβολιάστηκαν. Η επιτροπή δεν ονόμασε τους αθλητές.

Γύρισαν στις προπονήσεις

Άλλοι 41 αθλητές της Αυστραλίας και 13 αξιωματούχοι που ήταν επίσης αρχικά απομονωμένοι είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις κανονικές τους συνήθειες μετά από περίπου δύο ώρες. Η επιτροπή αναφέρει ότι όλοι οι αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν αύριο Παρασκευή 30/7.

Υπενθυμίζεται πως στο αγώνισμα του επί κοντώ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με δύο αθλητές (Κώστα Φιλιππίδη, Εμμανουήλ Καραλή) και τρεις αθλήτριες (Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου).

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς την Πέμπτη – Οδηγίες προστασίας

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πληρωθεί ο φόρος από τον Σεπτέμβριο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Έκαναν υπερπροσπάθεια αλλά τερμάτισαν στην 5η θέση Μπούρμπου και Κυρίδου

Ταξί: Δεν... κινήθηκαν ηλεκτρικά – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος

επί κοντώΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Σαμ ΚέντρικςΣιμόν ΜπάιλςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες Τόκιο