Αθλητισμός|30.07.2021 01:03

Άρης - Αστάνα 2-1: Αποκλεισμός σοκ στο 121' και νοκ άουτ από την Ευρώπη

Newsroom

Ο Άρης έκανε υπερπροσπάθεια επί 120 λεπτά, κατόρθωσε να σβήσει την ανορθογραφία του πρώτου αγώνα ισοφαρίζοντας το σκορ (2-0) της νίκης της Αστάνα εκτός έδρας, αλλά μια αμυντική αδράνεια στο 121' τον πέταξε εκτός Ευρώπης και Europa Conference League. Οι Κίτρινοι που έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 85', είχαν σκοράρει δύο γκολ με Μάνο και Σάσα, ήταν ανώτεροι και λίγο προτού λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, έπεσαν νοκ άουτ από μια κεφαλιά του Μπίτρι. Το ευρωπαϊκό όνειρο έσβησε προτού καν αρχίσει...

O Άρης, έχοντας και τη στήριξη του κοινού του, μπήκε στο γήπεδο με επιθετική διάθεση για να κυνηγήσει την ανατροπή του εις βάρος του σκορ. Κι αφού είχε δέκα τελικές μέχρι το 35', στο επόμενο λεπτό (36') και στην ενδέκατη τελική βρήκε το πρώτο γκολ που αναζητούσε. Ο γκολκίπερ Νεπογκόντοβ αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Φαμπιάνο, ωστόσο ο Μανος κινήθηκε γρήγορα πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για τους Κίτρινους.

Έχοντας κάνει τη... μισή δουλειά ο Αρης απέκτησε περισσότερη αυτοπεποίθηση κι έγινε πιο πιεστικός, σε αντίθεση με την Αστάνα που κλείστηκε περισσότερο κι έδειξε ανήμπορη για να διαχειριστεί την κατάσταση. Το δεύτερο γκολ... μύριζε και τελικά έγινε πράξη στο 78' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Σάσα, ο οποίος έγραψε το 2-0 που έφερε στα ίσια τις δυο ομάδες.

Το γήπεδο πήρε... φωτιά, η εξέδρα άρχισε να σπρώχνει ολοένα και περισσότερο για το τρίτο γκολ της πρόκρισης, όμως ο ενθουσιασμός πάγωσε στο 85' οπότε ο Ματέο Γκαρσία αποβλήθηκε για επικίνδυνο παίξιμο αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. 

Ο Αρης ήταν ανώτερος και στην παράταση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, δεν βρήκε όμως το γκολ. Αντ' αυτού το πέτυχε η Αστάνα στον... ξαφνικό θάνατο καθώς ο Μπιτρι με κεφαλιά στο 121' έγραψε το 2-1 που απέκλεισε τους Κίτρινους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Άρης: Ντε Μάτος, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια (83' Τζέγκο), Μαντσίνι (66' Γκαρσία), Μπερτόλιο (115' Χαΐροβιτς), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (102' Μπρούνο)

Αστάνα: Νεπογκόντοβ (93' Ζαρούτσκι), Ρουκάβινα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Εμπόνγκ, Κούατ (64' Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Μπετσιράι (46' Καντέτε), Εουζένιο, Μπαρσεγκιάν 

Όλες οι ειδήσεις

Έρευνα ALCO: Το προφίλ των αρνητών των εμβολίων

Καύσωνας: Νέο εκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς

Πόθεν Έσχες: Ο «πλουσιότερος» και ο «φτωχότερος» πολιτικός αρχηγός

Νέα NOTAM από ΥΠΑ: PLF λίγο πριν την πτήση μπορούν να υποβάλλουν οι επιβάτες προς Ελλάδα

Κορονοϊος-ΑΠΘ: Ο ιός πάει παραλία τα Σαββατοκύριακα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

ΑστάναEuropa Conference LeagueΑρης